Zvezda dobro odradila prelazni rok, Mrkela otkrio šta je najveća pobeda crveno-belih na derbiju

21.09.2021

12:21

0

Sportski direktor ipak zadovoljan

Zvezda dobro odradila prelazni rok, Mrkela otkrio šta je najveća pobeda crveno-belih na derbiju
Copyright MN Press

Završen je 165. večiti derbi, pobednika nije bilo, Partizan i Crvena zvezda odigrali su 1:1. 

Crveno-beli nisu uspeli da preteknu Partizan na prvom mestu tabele, ali je sportski direktor Mitar Mrkela ipak bio zadovoljan jednom stvari. 

– Igrali smo dobro, mislim da su zvezdaši zadovoljni onim što smo pokazali. Malo nam je nedostajalo i sportske sreće da ostvarimo trijumf, a mislim da smo bili blizu – rekao je Mrkela Tanjugu. 

Onda je istakao čime je najzadovoljniji. 

Za nas je najveća pobeda u derbiju to kako su se naša deca pokazala. Eraković je bio odličan, Stanić je sa nekoliko poteza nagovestio kakva ga karijera čeka, a Lazetic je sa 17 godina ravnopravno učestvovao u najvećoj utakmici srpskog fudbala. Moramo da budemo ponosni na sve to, oni su naša budućnost. 

On je čestitao igračima i stručnom štabu na dobroj utakmici. 

– Dejan Stanković je još jednom pokazao da ima kvalitete vrhunskog trenera i ono što je možda ključno – pokazao je veliku dozu hrabrosti koja je neophodna da se u takvoj utakmici ubace mladi igrači. U tom smislu ima punu podršku uprave, a ovo je takođe pokazatelj odličnog funkcionisanja sportskog sektora u Zvezdi. Kao što rekoh, mislim da smo bili bliži pobedi, ali tempo od letos do sad je uzeo danak. Pritom, nismo mogli da računamo ni na Bena, ni na Pavkova. 

O sportskoj sreći… 

– Nedostajalo nam je i sportske sreće jer smo kažnjeni posle jedinog pada koncentracije. Ipak, uspeli smo da se izdignemo iz te situacije i da izjednačimo. Prvo poluvreme je zaista bilo dobro, zaslužili smo da vodimo, a na odmor smo otišli sa golom zaostatka. Ali, to je fudbal. 

Od leta 2017. godine kako je Mrkela došao u klub, skor u večitim derbijima mu je pozitivan i iznosi – tri pobede, sedam remija i poraz. 

– Da, imam pozitivan skor u prvenstvenim večitim derbijima, ali titule se pamte i na njih sam najviše ponosan. Otkad sam u Zvezdi samo osvajamo titule i daćemo sve od sebe da tako bude i ove sezone. Odradili smo odličan prelazni rok, doveli Dragovića koji je i na derbiju demonstrirao klasu, Dioni pokazuje kvalitete zbog kojih je došao, ali sada je važno i da golgeterski proradi, Živković će tek da pokaže kvalitet, a tu je i mladi Stanić koji je sve oduševio, a mi smo znali da ima to u sebi. Uostalom, navijači sve to prepoznaju i zato imamo na svakom prvenstvenom duelu na Marakani preko 10.000 gledalaca. Hvala im na tome – zaključio je Mrkela. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike