Mesi šokirao svet reakcijom prilikom izmene, a sada je zvanično - neće igrati u sledećem meču!

21.09.2021

14:34 >> 14:47

0

Trener PSŽ-a objasnio svoju odluku

Mesi šokirao svet reakcijom prilikom izmene, a sada je zvanično - neće igrati u sledećem meču!
Copyright Profimedia.rs

Transfer Lionela Mesija u Pari Sen Žermen svakako je najveći transfer leta, pa i godine, ali njegov boravak u “gradu svetlosti” nije baš najbolje počeo. 

Zabeležio je tri nastupa, odigrao je ukupno 190 minuta, ali još nije postigao gol, što nije ništa strašno, pa ni vest, ali se Argentinac ipak našao na svim naslovnim stranama iz sasvim pogrešnog razloga.  

On je, naime, zamenjen u 76. minutu utakmice protiv Liona, nakon čega je odbio da se rukuje sa trenerom Maurisijom Poketinom.  

To je izazvalo veliku pažnju javnosti, koja je posebno bila zapanjena posle toga, kada je brat vlasnika kluba poslao vrlo tanko uvijenu pretnju treneru. 

Samo dan posle toga objavljeno je da Mesi neće igrati protiv Meca u prvenstvu, u sredu uveče, jer je dobio udarac u koleno. On je snimljen magnetnom rezonancom i utvrđeno je da ima uboj kosti. 

Sve to je i danas bila tema za francuske medije na sastanku sa Poketinom. 

Situacija je jasna. Da bi se razumela izmena, treba da znate da smo gledali Lionela i videli smo da ima bolove u kolenu. Posle sudara se držao za koleno. Imao je vrlo dobro prvo poluvreme. Jeste pogodio prečku, ali je bio dobar. Posle 75 minuta smo videli sve što treba i odlučili smo da ga zamenimo – rekao je popularni “Poć” (jer se ipak preziva “Poćetino”). 

Ipak, slika šokiranog Mesija i odbijanja rukovanja obišla je svet. 

Razumem to. Prihvatam. Nisam iznenađen. Kao što sam i ranije objasnio, uz informacije koje smo imali, doneli smo nešto što je ispravna odluka. Svi veliki šampioni hoće da igraju i da budu na terenu. Razumemo to. 

Sledi vrlo zgusnut raspored. Posle Meca, slede Monpelje, Mančester siti i Ren. Ipak, u PSŽ-u nema nikakvih briga, sve se radi na vreme. 

– Pravimo planove za mesec posle reprezentativne pauze. Najvažnije su utakmice, koje dolaze. Prioritet je dobrobit svakog igrača i zajednice. Sportski prioritet je uvek da se dobije sledeća utakmica. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike