Liverpul čuva najvažnije igrače, kapiten potpisao novi ugovor! Celu deceniju je tu, a željan je trofeja kao prvog dana

31.08.2021

15:42 >> 15:48

0

Strahovali su navijači, ali sada mogu da odahnu

Liverpul čuva najvažnije igrače, kapiten potpisao novi ugovor! Celu deceniju je tu, a željan je trofeja kao prvog dana
Copyright Džordan Henderson i Džek Kork, Tanjug/Mike Egerton/PA via AP

Navijači Liverpula strahovali su početkom leta šta će biti sa kapitenom, ali sada i zvanično mogu da odahnu. Džordan Henderson je potpisao novi ugovor sa “crvenima”, do 2025. godine.

Ovaj 31-godišnji vezni igrač došao je u Liverpul pre 10 godina. Od tada je odigrao više od 390 utakmica, osvojio je Ligu šampiona, Premijer ligu, Liga kup, UEFA Superkup i Svetsko prvenstvo klubova za to vreme.

Kapiten Liverpula je od 2015. godine. Sadašnji ugovor mu je isticao 2023. a postavljalo se pitanje da li će biti produžen zbog finansijskih komplikacija.

Reprezentativac Engleske poslednji je u nizu igrača koji su se dugoročno obavezali Liverpulu. Pre njega su ovog leta to učinili Virdžil van Dajk, Alison, Fabinjo, Trent Aleksander-Arnold i Endru Robertson.

– Jasno je da sam vrlo počastvovan i ponosan što nastavljam ovo putovanje na kome sam. Čudesno je što je konačno sve završeno i sada se koncentrišem na gledanje unapred i na to šta budućnost nosi. Sada sam u drugačijoj poziciji, naravno, kao igrač i kao osoba, nego kada sam prvi put došao. Učio sam i porastao sam tokom vremena provedenog ovde, a za to mogu da zahvalim mnogim ljudima – rekao je Henderson za sajt kluba.

On je istakao da je uživao u svakom trenutku provedenom u Liverpulu.

– Čak i kada pomislim na teška vremena, uvek sam uživao što sam deo ovog fudbalskog kluba. Što duže to mogu da radim, to bolje za mene, stvarno. Hoću da budem ovde što je duže moguće, to sam uvek govorio. Neverovatno je što nastavljamo ovo putovanje, za mene i za moju porodicu. Nadam se da se navijači i klub isto osećaju.

Henderson je u junu obeležio 10 godina u klubu, u koji je prešao iz Sanderlenda. U priznanja koja je zaradio u Liverpulu spadaju i ono za Igrača godine, kao i plemićka titula zbog služenja fudbalu i dobrotvornog rada.

– Svaka godina je ista, svaka godina je najveći zazov, najveća sezona do sad. Osećam glad kao i uvek. Željan sam pobeda kao i pre 10 godina, kada sam prvi put došao. Željan sam da dokažem ljudima da zaslužujem da budem u ovom klubu, i željan sam da svakog dana dajem sve što imam za grb, navijače i svakoga na ovom stadionu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike