Čelsi sve jači i jači: Neverovatni Saul Nigez stiže u London, potpisuje za prvaka Evrope (FOTO)

31.08.2021

18:28 >> 18:55

0

Atletiko pristao na pozajmicu za pet miliona evra

Čelsi sve jači i jači: Neverovatni Saul Nigez stiže u London, potpisuje za prvaka Evrope (FOTO)
Copyright Saul Nigez/Profimedia

Ovo je transfer koji ne spada u kategoriju bombastičnih, ali i transfer koji bi mogao da odredi tok takmičenja u Premijer ligi.

Saul Nigez stiže u toku večeri u London da potpiše ugovor sa Čelsijem. Dugo su trajali pregovori Atletiko Madrida i kluba sa Satmford Bridža, a na kraju su obe strane zadovoljne. Madriđanima leže pet miliona evra u kasu, a Čelsi dobija igrača na pozajmicu do kraja sezone. Kako se navodi fudbaler i novi poslodavac lako su se dogovorili oko finansija.

Ideja čelnika Atletika bila je da Nigeza prodaju klubu koji pokaže interesovanje i bude spreman da plati koliko bude traženo, ali se takav nije našao do poslednjeg dana prelaznog roka. Uglavnom su premijerligaši bili zainteresovani, stidljivo se pisalo o Liveprulu, a konkretni su bili Manečster junajted i Čelsi.

Lako je shvatiti da je londonski klub bio konkretniji i da će menadžer Tomas Tuhel dobiti ozbiljnog fudbalera u ionako ozbiljnu ekipu za velike brobe koje mu predstoje u sezoni. Valajlo bi odbraniti titulu prvaka Evrope, ali se i dočepati šampionskog zvanaj u Premijer ligi.

To bez velikog rostera gotovo da nije moguće, pa je najavljenim dolaskom Nigeza odrađen jedan zaista veliki posao za “plavce”.

Priča Saula Nigeza (26) jedna je od onih koje isnspirišu. Karijeru je kao dečak od 12 godina počeo u Realu, dve godine kasnije zaigrao za mladi tim Atletiko Madrida, a sa 16 se priključio B timu “jorgandžija”. Tamo je u tri sezone izborio mesto u A timu 2012. godine i osim jedne sezone koju je proveo na pozajmici u Rajo Valjekanu, sve vreme je nosio crveno-beli dres.

Čak i onda kada je izgledalo da je njegova fudbalska karijera završena, nije se predavao. Igrao je uz bolest uz koju mnogi ne bi pomislili ni da potrče, a kamoli da se ozbiljnije bave sportom.

Povreda koju je zaradio 2015. godien u duelu sa Bajerom iz Leverkuzena mu je oštetila bubreg i Nigez je utakmice igrao sa ugrađenim kateterom. Bio je spremna čak i na vađenje burega, ali su uspeli da ga ubede da od toga odustane.

pročitajte još:

Mokrio je krv pre i posle svakog treninga ili utakmice, ali nije želeo da prestane sa fudbalom. Sve je izdržao, bolove, napaore, kritike, dobronamerne savete… Baš sve. I igra fudbal i dana danas. I igra ga tako dobro da će karijeru nastaviti u redovima prvaka Evrope!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike