Bivši napadač Zvezde na velika vrata stigao u Maribor

31.08.2021

21:51

0

Autor: Adam Štulić

Srbin zadužio opremu 12. kluba u karijeri

Bivši napadač Zvezde na velika vrata stigao u Maribor
Copyright Ognjen Mudrinski foto: MN Press

Srpski napadač Ognjen Mudrinski karijeru nastavlja u Sloveniji. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde u finišu prelaznog roka stigao je u Maribor na jednogodišnju pozajmicu iz poljske Jagelonije, s pravom otkupa na kraju sezone.

Iskusni centarfor na „Ljudski vrt“ stiže posle dve godine u hrvatskoj Gorici, u čijem dresu je za to vreme odigrao 39 utakmica uz 13 golova i četiri asistencije.

Upravo su ga igre u hrvatskom šampionatu preporučile nekadašnjem slovenačkom šampionu, koji je Mudrinskog dočekao na velika vrata.

– Mudrinski je napadač kojeg smo tražili duže vreme. Gde god da je igrao postizao je golove i vrlo je iskusan. Verujemo da će kvalitetom unaprediti ovaj mladi tim kojem nije neophodan samo igrački, već i karakterno, van terena – rekao je sportski direktor Maribora Mark Šuler.

Nekadašnjem centarforu Čukaričkog Maribor će biti 12. klub u karijeri.

– Sve se odigralo veoma brzo, kontakt je uspostavljen dan ranije i danas je postignut dogovor. Sve se odigralo u ‘pet do 12’. Moj bivši saigrač iz Jagelonije Nemanja Mitrović ispričao mi je mnogo lepih stvari o ovom klubu. Takođe sam mnogo toga čuo i od Gorana Šukala sa kojim sam nastuopao u Nemačkoj za Grojter Firt. Čuo sam samo reči hvale. Poznajem i trenera Simona Rožmana koji je vodio Rijeku kada sam igrao za Goricu. Poznajem njegove metode rada i način igre. Prihvatio sam ponudu sa velikim zadovoljstvom – zaključio je Mudrinski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike