Besni Brazilci traže odlučnu reakciju FIFA! Englezi još drže rampu za izlazak Južnoamerikanaca

01.09.2021

09:08 >> 09:25

0

Svetska fudbalska kuća ne reaguje, iako premijerligaši nisu pustili reprezentativce iz Južne Amerike u njihove države

Besni Brazilci traže odlučnu reakciju FIFA! Englezi još drže rampu za izlazak Južnoamerikanaca
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Mejia/

Fudbalska federacija Brazila tražila je od Svetske fudbalske federacije (FIFA) da sankcioniše klubove iz Premijer lige koji ne žele da puste svoje igrače da igraju za reprezentaciju na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Engleski klubovi ne žele da puste svoje igrače u nacionalne timove, čije se države zbog situacije sa koronavirusom nalaze na njihovoj “crvenoj listi”. Brazil i Argentina pripadaju grupi država koje prema mišljenju britanske vlade imaju ogromne probleme u borbi sa zarazom.

Ove dve zemlje, posebno Brazil, imaju zamerke prema šest klubova: Čelsiju, Liverpulu, Lidsu, Evertonu, Mančester junajtedu i Mančester Sitiju.

Ukoliko klubovi iz Premijer lige ipak puste svoje igrače u nacionalne selekcije oni bi po povratku iz reprezentacija morali u obavezni karantin u trajanju od deset dana.

Sličan problem prošle godine imale su zemlje čiji su reprezentativci nastupali u italijanskoj Seriji A. Tada su vlasti u toj zemlji zabranili građanima da putuju iz jedne u drugu regiju, tako da su srpski reprezentativci bili u velikom problemu da se pridruže ostatku ekipe koja se spremala za baraž meč sa Škotskom. Ipak, zahvaljujući intervenciji FSS i resornih ministarstava srpske vlade pronađeno je rešenje, tako da su se svi igrači našli pred selektorom Ljubišom Tumbakovićem pre duela sa Škotima, u kojem su “orlovi” izgubili posle penala.

Da li će se i Južnoamerikanci snaći po istom principu, pokazaće vreme. Brazilce od 3. do 10. septembra očekuju tri utakmice: gostovanje u Čileu, pa derbi sa Argentinom u Sao Paulu i protiv Perua. Argentinci pored Brazilaca igraju sa Venecuelom i Bolivijom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike