Priča o dolasku u Partizan stvorila mu dobar osećaj: Napadač iz Holandije objasnio zašto se preselio u Humsku

02.09.2021

12:34

0

Kvinsi Menig obavio razgovore sa trenerom Stanojevićem pre dolaska u Beograd

Priča o dolasku u Partizan stvorila mu dobar osećaj: Napadač iz Holandije objasnio zašto se preselio u Humsku
Copyright Kvinsi Menig/FK Partizan

Najveće Partizanovo pojačanje letnjeg prelaznog roka Holanđanin Kvinsi Menig kaže da ga je u Humsku doveo dobar osećaj koji je stekao o Beogradu i budućem klubu.

Menig otkriva da je osećaj o Partizanu izgrađivao u razgovorima sa trenerom Stanojevićem, direktorom Ilievim, menadžerom, pa čak i sa Zvezdinim pojačanjem Rišairom Živkovićem sa kojim je jedno vreme delio svlačionicu Ajaksa.

– Imao sam nekoliko opcija. Na kraju krajeva, imao sam najbolji osećaj oko Partizana posle razgovora sa direktorom. Razgovarao sam i sa trenerom, direktorom, agentom, mojom porodicom i dobio sam osećaj da je dolazak u Partizan dobra stvar za mene i moju karijeru. Meni je osećaj jako važan – priča Menig i nastavlja:

Kvinsi Menig/FK Partizan

– Veoma se radujem što sam ovde, posle dugog putovanja. Dugo je trebalo, duže od mesec dana, ali najvažnije je da sam stigao i spreman sam da počnem. Šta da kažem? Nova avantura u mojoj karijeri. Bio sam dve godine u Tventeu. Klub mi je mnogo dao, imao sam težak period pre toga. Sada imam šansu da napravim iskorak u karijeri. To mi je Partizan pružio, sada hoću da dam 100 odsto za ovaj klub. Videćemo šta budućnost donosi.

U kratkim crtama Menig je ispričao šta zna o svom novom klubu.

– Znam da je vrlo veliki klub. Znam da ovde postoje dva velika kluba, dva velika stadiona, najveći klubovi u zemlji. Znam da je nekoliko Holanđana upoznato sa ovom zemljom, ali drugim klubom. Pričao sam sa Rišairom, u istom smo hotelu. Partizan je veliki klub. Sada su prvi, pobedili su šest od šest, dali su 22 gola, a primili jedan. Pobedili su dve-tri utakmice u Konferenciji i sada smo u grupi. Mislim da može da se prođe grupa. To je sve što znam. Znam da je sjajan grad, izašao sam na večeru sa agentom i porodicom.

Kao dete Ajaksa ispunio je san da zaigra za prvi tim “kopljanika”.

Kvinsi Menig sa devojkom, majkom i bratom/FK Partizan

– Bio sam u klubu od 12. godine. Porastao sam u komšiluku stadiona, tako da sam rastao i sanjao da jednog dana zaigram. Uspeo sam to u svojoj 19. godini, odigrao nekoliko utakmica, postigao gol i imao asistenciju, ali bio sam nestrpljiv. Želeo sam da odem negde gde ću više igrati i zato sam napustio Ajaks.

Na leđima napadača biće “devetka”, iako nije klasičan centarfor kao Rikardo.

– Obično uzimam broj 11 jer volim da igram sa leve strane, ali sam u omladincima bio devetka, napadač. Zato sam izabrao broj.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike