Ljudi, imamo hit nad hitovima! Urnebesno: Pametna kamera snimala ćelavog sudiju umesto lopte (VIDEO)

02.09.2021

18:59 >> 19:03

0

Nije tehnologija uvek dobra stvar

Ljudi, imamo hit nad hitovima! Urnebesno: Pametna kamera snimala ćelavog sudiju umesto lopte (VIDEO)
Copyright Profimedia

Moderna vremena i nova dostignuća utiču na sve sfere života.

Mnoge novotarije pronašle su svoje mesto i primenjuju se bez problema širom planete, za neke od njih se pitamo i kako smo živeli pre nego što su otkrivene, ali ima i onih koje će morati na doradu kako bi ispunile očekivanja.

Najbolji primer za ovu tvrdnju stiže nam iz škotskog fudbala. Još se polako navikavamo na gol i VAR tehnologiju, a sada smo svedočili primeni takozvane pametne kamere tokom utakmice.

Naizgled ništa komplikovano. U kameru su unete sve potrebne informacije, šta da prati kako da prati, na čemu se zadržava i zaustavlja, a sve kako bi televizijski prenosi bili bolji i precizniji nego kada kameru u rukama drži čovek.

Posle utakmice Invernes Kaledonije, kluba koji je odlučio da snima utakmicu jer gledaocima nije bilo dozvoljeno da dođu na stadion, možemo da konstatujemo da se pametna kamera nije proslavila.

Namestilo se tako da pomoćni sudija na utakici nema kosu, pa je kamera njegovu ćelavu glavu pomešala sa fudbalskom loptom.

Rezultat svega je da su gledaoci mogli da uživaju u 90 minuta snimaka pomoćnog sudije i da proučavaju njegove kretnje tokom meča. Ono bitno, odnosno gde se i šta dešavalo sa loptom na terenu, mogli su da vide samo kada bi osnovni fudbalski rekvizit slučajno “upao” u kadar zajendo sa sudijinom glavom.

Pročitajte još:

Jasno je da su se gledaoci masovno žalili na kvalitet prenosa, a medii na Ostrvu prenose da su pojedini tražili da se pomoćnom sudiju za buduće prenose nabavi šešir kako ne bi zbunjivao kameru i kako njegova ćela ne bi bila glavna na utakmici.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike