Leće dobilo Zvezdu na sudu FIFA zbog neisplaćenog obeštećenja za Italijana Filipa Falka

03.09.2021

09:12 >> 09:46

0

Od dogovorenih milion, Italijani kažu da nisu dobili ni evro

Leće dobilo Zvezdu na sudu FIFA zbog neisplaćenog obeštećenja za Italijana Filipa Falka
Copyright Filipo Falko, MN Press

Italijanski portali pišu da je Leće dobilo presudu protiv Crvene zvezde jer im posle devet meseci od prelaska Filipa Falka nije uplaćen ni evro od dogovorenih milion evra u transferu vrednom 1.500.000 sa svim bonusima.

Predsednik Lećea Saverio Damijani objavio je informaciju da je sud FIFA naložio crveno-belima da plate dogovoreni iznos i sve zatezne kamate zbog kašnjenja, inače će biti eliminisani iz svih evropskih takmičenja.

– Bio je to jedan od teških slučajeva kada je Falko odlazio od nas. Igrač je imao ambicije i istovremeno je tražio od nas da se odreknemo obeštećenja. Tu je počeo sukob. Ne treba mnogo mašte. Predlagali smo obnovu ugovora sa povećanjem, a onda je on otišao u Crvenu zvezdu uz dogovoren niz ekonomskih koraka. Prva dva su bila isplata 1.000.000 evra, ali nismo dobili ništa – priča Damijani.

Sve to je nateralo klub sa juga Italije da se obrati za pomoć Sudu FIFA, koji je nedavno doneo odluku.

– Sud FIFA je doneo odluku u ovom sporu. Sud je takođe priznao neophodnost isplate kaznenih kamata. U slučaju nepoštovanja odluke, Crvena zvezda će izgubiti pristup evropskim takmičenjima – rekao je Damijani.

Da stvar bude još gora po Crvenu zvezdu, Italijan za provedenih devet meseci nije pokazao baš ništa na terenu, pa to preti da postane jedan od najvećih promašaja crveno-belih, kako na finansijskom, tako i na sportskom planu.

Falko ima 30 godina i veliko iskustvo igranja u italijanskoj Seriji B.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike