Deki Stanković o poverenju: Nisam ni pogledao cedulju sa predlogom ugovora, stavio sam je u džep i rekao "u redu, predsedniče"

04.09.2021

12:27 >> 12:29

0

Trener Crvene zvezde priča kako je pregovarao sa čuvenim Masimom Moratijem

Deki Stanković o poverenju: Nisam ni pogledao cedulju sa predlogom ugovora, stavio sam je u džep i rekao "u redu, predsedniče"
Copyright Dejan Stanković/MN Press, Masimo Morati/Profimedia

Produkcija kablovskog kanala DAZN u Italiji napravila je dokumentarnu seriju posvećenu vladavini čuvenog Masima Moratiju u Interu tokom koje su napravljeni, možda, najveći rezultati u istoriji kluba iz Milana.

U poslednjoj epizodi o legendarnom predsedniku pričao je i trener Crvene zvezde Dejan Stanković koji je opisao svoju situaciju kod produženja ugovora sa “neroazurima”.

– Pre nego sam produžio ugovor, otišao sam do njega. Popili smo uobičajenu kafu, cigaretu… Nije bilo prijatno, ali ako govorimo pošteno, to i treba da se razume jer je on bio predsednik. Razgovarali smo o fudbalu, svemu, privatne stvari, porodicama… Onda uzima svoju olovku i piše četiri godine na belom listu, stavlja potpis “MM”, dodaje mi list i pita me: “U redu?”. Ne gledajući list, stavljam ga u džep i kažem mu: u redu je predsedniče – ispričao je Stanković i dodao je:

– Morati je sve radio sa srcem u ruci, brojke nisu ništa promenile. Njegov gest, ljubav prema igračima i dresu bili su neverovatni.

Dejan Stanković je bio svedok i akter u zlatnom vremenu Intera, jer učestvovao u osvajanju pet titula prvaka Italije, četiri kupa i što je najvažnije jedne titule šampiona Evrope – 2010. godine zajedno sa Žozeom Murinjom na klupi.

Stanković je u redovima Intera proveo vreme od 2004. do 2013. godine. Došao je iz Lacija u zimu 2004. godine kada su ga već mnogi videli u dresu Juventusa. Tada je Masimo Morati uspeo da ga uzme ispred nosa čelnicima “stare dame” i da na taj simboličan način krene u njihovo svrgavanje sa italijanskog trona. Vladavina će posle toga trajati do 2010. godine, da bi se u oktobru 2014. godine Morati posle 19 godina povukao sa predsedničke funkcije.

Dejan Stanković je jedno kratko vreme bio tim menadžer u Interu, neposredno pre prihvatanja poziva da se vrati u Crvenu zvezdu kao njen trener u zimu 2019. godine. Sada je u timu Intera njegov srednji sin Filip, koji kao golman u holandskom Volendamu nastupa na pozajmici. Najmlađi sin Aleksandar igra za U17 tim Intera i nosi kapitensku traku.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike