Bejl nije bivši igrač, surovi Lukaku igra u životnoj formi: Sjajni mečevi kvalifikacija, evropski prvak u problemu

06.09.2021

21:41 >> 06:44

0

Vels i Belgija pobedili, Italija zakomplikovala sebi život

Bejl nije bivši igrač, surovi Lukaku igra u životnoj formi: Sjajni mečevi kvalifikacija, evropski prvak u problemu
Copyright Garet Bejl, Tanjug/AP Photo/Alexey Nasyrov

Grupa E:

Belorusija – Vels 2:3

Odigrano je još 12 utakmica evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, sa manje-više očekivanim rezultatima. Vels je pobedio Belorusiju u Kazanju, a Garet Bejl je postigao prvi reprezentativni het-trik.

Vels je poveo iz penala, ali je nominalni domaćin za samo dva minuta uspeo da preokrene. Prvo je Vitalij Isakovič takođe sa penala pogodio u 29, a onda je u 31. minutu Pavel Sedko dao gol.

Fudbaler Real Madrida je izjednačio svojim drugim penalom u 69. minutu, a totalni preokret usledio je u trećem minutu nadoknade vremena, kada je Bejl kompletirao het-trik i doneo Velšanima veliku pobedu u gostima.

Posle nekoliko slabih klupskih sezona i pokušaja teranja iz Real Madrida, mnogi su Bejla proglasili “bivšim” igračem, ali je 32-godišnje krilo pokazao kvalitet večeras.

Belgija – Češka 3:0

Derbi kola odigran je u Brisalu, ali je bio derbi samo na papiru: Belgija ubedljivo pobedila Češku 3:0. Romelu Lukaku je u 8. minutu doveo domaće u vođstvo posle odlične asistencije Vanakena. Ovo je napadaču Čelsija 50. gol u poslednjih 50 nastupa za reprezentaciju.

Četiri minuta pre kraja, Vanaken je upisao još jednu asistenciju. Gol je ovog puta bio Eden Azar. Na treći gol čekalo se do 65. minuta. Tada je Lukaku asistirao, a rezervista Salemakers pogodio samo osam minuta pošto je zamenio Karaska za konačnih 3:0.

Tabela: Belgija 13, Češka 7, Vels 6, Belorusija 3, Estonija 0.

Grupa B:

Španija je u Badahozu lako pobedila Gruziju 4:0. Grčka je neprijatno iznenadila svoje navijače osvajanjem samo boda protiv tzv. Kosova.

Tabela: Španija 10, Švedska 9, Kosovo* 4, Grčka 3, Gruzija 1.

Grupa C:

Švajcarska – Italija 0:0

Svetski rekord evropskog prvaka Italije od 36 mečeva bez poraza ipak je ostao u senci remija u Bazelu.

Imala je Italija pobedu u rukama, ali je zvanično najbolji igrač Evrope Žoržinjo nonšalantno izveo penal i napravio lak posao Janu Zomeru.

Selekcija Roberta Manćinija zakomplikovala je tako sebi život. Sada  ima četiri boda više od večerašnjeg protivnika, ali i dve utakmice više, pa joj je prvo mesto u ovom trenutku ozbiljno ugroženo.

Italijane je taj trenutak potpuno poremetio, tako da je završnica meča protekla u pritisku domaćeg tima, koji nije uspeo da savlada Đanluiđija Donarumu iz nekoliko opasnih sitaucija. Ipak, teško je reći da Švajcarci imaju za čim da žale, jer su Italijani u prvom poluvremenu bili znatno bolji protivnik.

Tabela: Italija 11, Švajcarska 7, Bugarska 5, Severna Irska 4, Litvanija 0.

Grupa I:

San Marino – Poljska 1:7

Poljska je očekivano lako slavila u San Marinu. , a postavljalo se samo pitanje koliko će lopti završiti u mreži domaćina. Robert Levandovski je postigao dva gola i upisao asistenciju.

Tabela: Engleska 15, Poljska 10, Albanija 9, Mađarska 7, Andora 3, San Marino 0.

Grupa J:

Nemačka – Jermenija 6:0

Rumunija – Lihtenštajn 2:0

Nemačka je već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika protiv Jermenije i osamila se na prvom mestu na tabeli.

Rumunija je kod kuće rutinski pobedila Lihtenštajn 2:0.

Tabela: Nemačka 12, Jermenija 10, Rumunija 9, Severna Makedonija 8, Island 4, Lihtenštajn 0.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike