Partizan ne mora da brine, Turci promovisali trenera srpskog porekla

08.09.2021

12:30 >> 12:49

0

Autor: Adam Štulić

Nestor El Maestro novi trener Gectepa

Partizan ne mora da brine, Turci promovisali trenera srpskog porekla
Copyright Nestor el Maestro foto: Profimedia

Nije bilo mnogo drame u Humskoj, kada su turski mediji plasirali „bombu“ da je Gectepe stupio u kontakt sa Aleksandrom Stanojevićem. Crno-beli su brzo poručili navijačima da nema razloga za brigu, a potvrda tih reči stigla je dan kasnije.

Turci su u utorak bili donekle u pravu kada su spekulisali o novom treneru tamnošenjeg superligaša, jer je na klupu iz Izmira seo mladi strateg srpskog porekla Nestor El Maestro.

Nekada Nestor Jevtić, se kao osmogodišnjak preselio sa porodicom u Englesku, gde je kao tinejdžer, iz dva razloga, odlučio da promeni prezime. Prvi je bio taj što se osećao kao Britanac, a drugi jer je želeo da se otarasi “ić”.

Ipak, godinama kasnije, priznao je kako ga je sramota, jer mu je sa 16 godina predstavljalo problem da kaže da dolazi iz Srbije, zbog toga što su zemlju svi prikazivali kao agresora.

Pročitajte još

U karijeri je, dosad, sedeo na klupama Spartaka iz Trnave, sofijskog CSKA i Šturma, a prethodno je iskustvo sticao u stručnim štabovima Šalkea, Hanovera, Hamburga i bečke Austrije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike