Vraća se Superliga, Zvezda slavi rođendan, Stanković poručuje: Marakana je život, to je posebna emocija

10.09.2021

14:27 >> 14:33

0

Počinje važan mini-ciklus za crveno-bele

Vraća se Superliga, Zvezda slavi rođendan, Stanković poručuje: Marakana je život, to je posebna emocija
Copyright Dejan Stanković, MN Press

Završena je reprezentativna pauza, nastavlja se Superliga, a Crvena zvezda ulazi u mini-ciklus važnih utakmica. Sutra je čeka proleter, pa počinje Liga Evrope, a onda i „večiti“ derbi, koji može odlučiti dalji tog prvenstva.

Ali, prvo meč po meč.

Ekipa je imala pauzu od oko 10 dana posle završenog prvog dela sezone, u kome je Zvezda na kraju izborila Ligu Evrope i pobedom otišla na pauzu.

– Pauza nam je sigurno dobro došla. Radili smo dosta dobro u ovom periodu. Imali smo reprezentativce koji su se uspešno vratili, znate kakvo je stanje sa koronom i sve. Uspeli su svi da se vrate, videćemo koliko su odmorni, ali u svakom slučaju imamo igrače koji su spremni da istrče sutra. Očekuje nas lep ciklus do 3. oktobra, ali da ne trčimo pred rudu, idemo utakmicu po utakmicu. Bitno mi je da su zdravi, pogotovo ovi iz reprezentacije, koji su došli posle ubitačnog ritma. Svi su igrali, pa i mlađi, što mi je posebno drago, doneli su lepe rezultate sa svojim selekcijama, povreda nema  – rekao je Dejan Stanković.

Zvezda je pomalo i neočekivano ispala od Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je zato bila dominantna protiv Kluža. Tu dobru igru potvrdila je i na Banovom brdu protiv Čukaričkog, gde je pobedila i prikazala sjajnu igru.

– Sigurno da su dobra igra i dobar rezultat penicilin za sve. Pogotovo za samopouzdanje i glavu. Mi smo imali ciklus gde nam na kraju nije bilo bitno da li igramo lepo, samo da donesemo ciljeve kući. To smo i doneli, a Banovo brdo pokazatelj kako ekipa treba da igra od prvog do poslednjeg minuta.

U konkurenciji za tim će biti i Rišairo Živković, srpski Holanđanin koji je dobio velike pohvale.

– Svaki igrač koji dolazi u Crvenu zvezdu dobija pohvale. Na njemu je da odgovori na pritisak. Nije to lako, ne uklapa se svako u ovaj sistem, u veličinu ovog kluba i pritisak. Drago mi je što je došao odmah posle Čukaričkog i imali smo 10 dana da prođe ceo trenažni proces. On je dobro radio, talentovan je igrač, brz igrač, doneće nam mnogo. Na njemu je, samo treba da bude miran, ne treba da razmišlja da će za sedam dana srušiti svet. Samo treba da se uklopi u sistem i da ga saigrači prihvate. Treba da nastavi kao do sada: odnos i profesionalizam, koji je fenomenalan.

Stanković je naglasio da povreda nema, ali da postoji umor. Neki igrači, kao što su Miloš Degenek i El Fardu Ben su proputovali „pola sveta“ da bi igrali za nacionalne timove. Kapiten Milan Borjan je pre dan „i kusur“ igrao utakmicu, pa se postavlja pitanje da li će braniti.

– Imamo dobru komunikaciju. Nisam se video sa Borjanomvideli, poslednji stigao. Ako je umoran, umoran je, imamo i Popovića i Gordića, koji rade punom parom i spremni su da istrče na teren.

Sutra je i rođendan stadiona „Rajko Mitić“, popularne „Marakane“. Ulaz će biti besplatan, a trener je sa posebnom emocijom govorio o stadionu.

– O Marakani može da se priča koliko želimo. Ja sam i kao dete, kada sam skupljao lopte, osetio šta znači puna Marakana i kakva je to emocija. Prisustvovao sam devedesetih najvećim uspesima, a posle toga sam to osetio i kao igrač i sada hvala Bogu kao trener. Možda sam malo više doživeo u Rumuniji, ali mi je drago što se vratila publika posle svih ovih nedaća koje smo imali sa koronom. „Marakana“ je život, „Marakana“ je posebna emocija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike