Kako je Emir Kusturica dokazao svoju ljubav prema Partizanu

11.09.2021

08:04

0

Čuveni srpski reditelj objasnio čega je morao da se odrekne zbog crno-belih

Kako je Emir Kusturica dokazao svoju ljubav prema Partizanu
Copyright RTS printscreen

Prošlo je deset godina od čuvene izjave ljubavi Emira Kusturice prema Partizanu, ali ona dalje oduševljava sve pristalice crno-belih boja.

Rečenica poznatog srpskog reditelja datira iz 2011. godine, a izrečena je pred proslavu titule fudbalskog kluba iz Humske. Po dolasku na svečanost Kusturica je od novinara dobijao razna pitanja na temu Partizana, a ovaj odgovor kojim dokazuje ljubav i danas se “šeruje” društvenim mrežama:

– Koliko pripadam Partizanu i koliko ga poštujem vidi se po mom, srpski rečeno, autfitu. Postoje dve fame vezane za Kusturicu – da nikada ne pere kosu i ne nosi kravatu – a ja sam to večeras učinio zbog crno-belih – izjavio je proslavljeni reditelj.

Kusturica je u jednoj od brojnih kriza rezultata i rukovođenja u poslednje dve decenije od određenih krugova predlagan za predsednika FK Partizan, ali na kraju se taj predlog nije nikad primakao realizaciji.

Ipak, Kusturica nikad nije prestajao da pokazuje svoju navijačku naklonost, pa je tako bio jedan u grupi poznatih srpskih umetnika koji su nobelovca Petera Handkea približili crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike