Keln priredio najveće iznenađenju u Bundesligi

28.11.2020

17:47 >> 19:38

0

Autor: Milan Nastić

Jarčevi pobedili Dortmund na gostovanju sa 2:1

Keln priredio najveće iznenađenju u Bundesligi
Copyright Tanjug/AP/Photo/Martin Meissner/

 

Fudbaleri Kelna napravili su najveće iznenađenje u devetom kolu Bundeslige. “Jarčevi” su na gostovanjima pobedili Borusiju Dortmund sa 2:1,i tako pobegli sa poslednjeg mesta na tabeli.

Najzaslužniji za trijumf Kelna je tuniski vezista Eljes Skiri, strelac oba  gola, prvi u 9.minutu, drugi u 60, “Milioneri” su do pogotka stigli preko Torgana Azara 16 minuta pre kraja utakmice.

Kakav početak Bundeslige: Osam golova na startu

Bajern, nije dozvolio da doživi i drugi kiks zaredom u Bundesligi. Bavarci su teže nego što se očekivalo pobedili Štutgart sa 3:1, iako su “švabe” povele u današnjem meču.

Strelci za Bajern bili su Koman u 38. Levandovski u nadoknadi prvog poluvremena, dok je odlučujući postigao Daglas Kosta u samom završetku meča. Pogodak za Štutgart je delo Kulibalija u 20.minutu.

Najviše golova viđeno na je na meču u Berlinu gde su Union i Ajntaraht postigli čak šest komada (3:3).

Domaćini su već posle šest minuta imali prednost od dva gola, i već tada se očekivalo da će Union lako stići do trijumfa, ali gosti su preko Silve stigli do izjednačenja i na poluvreme se otišlo 2:2.

U nastavku je postignuto po jedan gol na obe strane, i meč je završen bez pobednika 3:3.  Za Ajntarht je solidnu partiju pružio srpski reprezentativca Filip Kostić,koji je igrao čitav meč.

Poslednji meč dana pripao je domaćinu. Borusija Menhengladbah je bila ubedljiva protiv Šalkea (4:1). Sa ova tri boda su se vratili na sedmo mesto, dok je tim iz Gelzenkirhena “zakucan” za dno sa svega tri boda iz devet mečeva. Matija Nastasić je odigrao svih 90 minuta za goste.

Bundesliga ima novog najmlađeg debitanta!

Bundesliga, 9. kolo
Augsburg – Frajburg 1:1 (0:0)
Dortmund – Keln 1:2 (0:1)
Lajpcig – Bilefeld 2:1 (1:0)
Štutgart – Bajern 1:3 (1:2)
Union Berlin – Ajntraht 3:3 (2:2)
Menhengladbah-Šalke 4:1

Tabela: Bajern 22, Lajpcig 20, Dortmund 18, Leverkuzen 18, Volsfburg 17…….

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike