Dolazak Tošića, status Sanoga, povratak Marina - ovo je stav Zvezde

10.01.2021

09:47 >> 09:48

0

Autor: D. B.

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela otvoreno o prelaznom roku

Dolazak Tošića, status Sanoga, povratak Marina - ovo je stav Zvezde
Copyright Printscreen/Instragram/duskotosic

Sportki direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela pokušao je da otkloni sve nedoumice kada je u pitanju prelazni rok. Uz objašnjenje da su ambicije kluba i dalje ostale nepromenjene (osvajanje četvrte uzastopne titule i želja da se predstave u najboljem mogućem svetlu u duelu protiv Milana u Ligi Evrope), Mrkela je otvoreno govorio o dolascima, ali i odlascima sa “Marakane”.

– Bakajoko je prvo pojačanje. Reč je o mladom igraču, koji je prošao sve mlađe selekcije Intera i mlađih kategorije reprezentacije Francuske. Igrač je kakav nam je bio potreban, izvanrednih atletskih predospozicija i sa velikim prostorim za napredak – objasnio je Mrkela govoreći o Akselu Bakajoku.

Otvoreno je Mrkela pričao o dolasku Duška Tošića u redove crveno-belih.

– Duška poznajem još iz omladinskih dana iz OFK Beograda. Odličan igrač i čovek. On ima otvorena vrata, obavili smo razgovre i sada čekamo njegovo izjašnjavanje – tvrdi Mrkela.

Što se tiče statusa Seku Sanoga, Mrkela veruje da ima razloga za optimizam.

– Čeka se rasplet. Veoma je blizu da se on desni i da Sanogo potpiše ugovor sa Zvezdom – objasnio je sportski direktor Zvezede situaciju u kojoj se nalazi vezista koji je pod ugovorom sa Al Itihadom.

Novinare, tokom onlajn konferencije za medije je interesovalo i da li će možda Zvezda ponuditi novi ugovor Ričmondu Boaćiju kome su obaveze prestale krajem 2020. godine.

– Nećemo. Hvala mu za sve. Imao je mnogo zasluga za uspehe. Procenjeno je da je bolje da nastavi karijeru u nekom drugom klubu.

Što se tiče dolaska novog krila, ali i priče da je blizu povratka u Zvezdu i Marko Marin, Mrkela je precizan.

– U vezu sa Zvezdeom se dovode razna imena. Neke prče su istine neke nisu. Nećemo nagomolavati igrače. Marko Marin je neko kome su otvorena vrata, ali njegov dolazak nije realan.

Pročitajte još

Što se tiče odlazaka iz Crvene zvezde, Mrkela je ostao nedorečen, ali je jasno da se nešto sprema. Od onih ponuda za koje je javnost čula čini se da je najaktuelniji odlazak Njegoša Petrovića koga želi Olimpijakos.

– Ima konkretnih ponuda. Videćemo da li su to ponude koje zadovoljavaju Crvenu zvezdu – ocenio je Mrkela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike