Solskjerov Mančester ima šampionski karakter, Totenhemu bod na "Stamford bridžu"

29.11.2020

18:36

0

Autor: Adam Štulić

Crveni đavoli slavili u Sautemptonu pošto su na poluvremenu gubili 2:0

Solskjerov Mančester ima šampionski karakter, Totenhemu bod na "Stamford bridžu"
Copyright Tanjug/Adam Davy, Pool via AP

Od odlaska Ser Aleksa Fergusona Mančester junajted nema šampionski pedigre, ali ekipa koju s klupe predvodi Ole Gunar Solskjer ima karakter potreban da među navijačima može da počne sa šaputanjem o napadu premijerligaški tron, s obzirom da su ovim trijumfom došli na pet koraka od lidera Liverpula i Totenhema, koji je današnjim remijem bez golova na “Stamford bridžu” ostao na 21 bodu.

“Crveni đavoli” su u subotu došli do tri boda protiv Sautemptona (3:2) i to pošto su na poluvremenu imali dva gola zaostatka.

Ivanović i Bilić beže iz opasne zone, na „Gudisonu“ ludnica i samo jedan gol

Domaći su u prvih pola sata igre iz dva prekida kaznili velike promašaje Grinvuda i Bruna Fernandeša, koji su prethodili golovima Sautemptona. Najpre je u 23. minutu Bednarek bio najviši na prvoj stativi u petercu Mančestera posle kornera sa leve strane, da bi 10 minuta kasnije maestralno slobodan udarac izveo Vord Prauz, matiravši De Heu sa 17 metara.

VAR nastavlja da „ubija“ fudbal: Dva penala, dva poništena gola i bod Liverpula u Brajtonu

Ipak, Solskjer je na poluvremenu napravio potez koji je meč okrenuo naglavačke. U igru je uveo iskusnog Edinsona Kavanija, koji je asistencijom za Bruna Fernandeša u 59. minutu ulio nadu gostima da mogu do preokreta.

Doneo je sjajni Urugvajac neophodnu mirnoću “đavolima” u završnoj trećini terena, a kada je u 74. minutu poravnao rezultat bilo je jasno da će Junajted krenuti svim silama po tri boda, koje im je Kavani doneo u drugom minutu nadokande vremena, sjajnom reakcijom na centaršut Rašforda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike