Filip Kostić za 24sedam: Nedostajao mi je moj Baćo Jović!

19.01.2021

12:07 >> 16:14

0

Srpski tandem u Ajntrahtu nastavio tamo gde je stao 2019. godine

Filip Kostić za 24sedam: Nedostajao mi je moj Baćo Jović!
Copyright Profimedia

Za Real bi bilo najbolje ako bi u junu Luka Jović poveo sa sobom i Filipa Kostića u Madrid, rekao je juče, u intervjuu za 24sedam, Dragoslav Stepanović, nakon pobede Ajntrahta nad Šalkeom. Poznati stručnjak nije dodatno objašnjavao ovaj predlog, ali ne bi pogrešio da je u nastavku dodao: “jer dvojica srpskih reprezentativaca mogu da igraju zajedno i zavezanih očiju“. Videlo se to i na Jovićevom drugom debiju za frankfurtske “orlove”, a zašto se to nije videlo i osetilo u igri srpskih “orlova” tokom prošlih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, stvar je za duboku analizu.

Dok analiza ne dođe na svetlost dana, dok ne saznamo zašto nam generacije igrača prolaze u dresu reprezentacije bez rezultata za pamćenje i ko je kriv što im je stepen iskorišćenosti u klubovima u disproporciji sa učinkom u nacionalnom timu, žalićemo za propuštenim šansama. Poslednja je bila Škotska, pre toga ciklus za EP 2020, pa još 20 godina unazad gledano kako nam je odlazak na kontinentalno takmičenje postala misaona imenica. Filip Kostić na blisku prošlost gleda kao i svaki drugi navijač Srbije. Ni dva meseca nisu mu bila dovoljna da zaboravi poraz na “Marakani” od Škotske.

Nisam preboleo. I ne znam da li ću ikada – kaže Kostić za 24sedam.

Bliže se kvalifikacije za SP u Kataru. Od marta, po dosad najbržem programu, počeće borba protiv Iraca i Portugalaca za vrh tabele u grupi A, ali nas neslavna prošlost opominje da obratimo pažnju na “male” reprezentacije, posebno one sa prostora bivšeg Sovjetskog Saveza.

– Uskoro će kvalifikacije, nadam se da ćemo uspeti da na vreme oformimo i uigramo najjači tim koji će se suprotstaviti rivalima iz grupe. Zna se ko će nam biti najveći konkurenti. Već smo ih upoznali u prethodnim kvalifikacijama, pa se ne može reći da su Irci i Portugalci nekakva tajna za nas. Što se tiče ostalih timova, kao što je Azerbejdžan, mogu reći samo da ako želimo ostvariti uspeh, onda ne bismo smeli da imamo problema sa takvim ekipama.

Profimedia

U nemačkoj štampi neretko se može pročitati da Kostić nije još dostigao nivo igara iz prethodne dve sezone, ali da je uprkos tome jedan od glavnih oslonaca trenera Adija Hitera. Austrijanac ima ogromno poverenje u 27-godišnjeg Kragujevčanina, koje će tek sada po dolasku Luke Jovića početi da mu se isplaćuje:

Imali smo blagu rezultatsku krizu u jednom periodu šampionata. Na čak devet utakmica zaredom nismo pobedili, ali ni rivali nisu mogli nas da slome, ako ćemo pošteno. Rekorderi smo po broju nerešenih rezultata, a samo dva puta smo poraženi. Ekipa se u međuvremenu podigla, vezali smo i nekoliko pobeda. Nadam se da ćemo ovu formu uspeti da zadržimo što duže, a šanse za to su  znatno veće dolaskom Luke Jovića.

Povreda kolena od jesenas, koliko god bila “sreća u nesreći”, jer ligamenti nisu bili oštećeni toliko da bi morao na operaciju, ipak je uticala na formu. Kostić se vratio na teren pred sam meč sa Škotskom, da bi posle tog bolnog iskustva počeo da vraća samopouzdanje u igri. Ne bi taj proces išao lako bez Hitera na klupi:

Znači mi njegova podrška! Trener Hiter je svedok toga koliko sam posvećen treninzima i profesionalizmu i koliko mi je bilo teško zbog povrede koja me je odvojila od terena više od mesec i po. Trebalo mi je vremena da se oporavim, a jos više da uhvatim staru formu.

Pogled ka vrhu tabele Bundeslige od utakmice sa Šalkeom izgleda mnogo jasnije. Od tandema Kostić-Jović navijači sada očekuju pobede u seriji, ali naredni rival je Frajburg, koji u poslednjih pet utakmica ima skor od četiri pobede i jednog poraza. Ipak, Kostić tvrdi da se iz dobre atmosfere u timu može mnogo toga postići, a povratak Jovića je novi važan detalj za sreću u Ajntrahtovoj svlačionici.

U dobrodošlici na Instagramu levo krilo Ajntrahta poručilo je navijačima: “Vratio se Baćo“. Stari nadimak, za stare dobre navike. I stvarno, kao da se ništa nije promenilo za godinu i po, koliko nisu bili zajedno u istom timu. Na terenu je ponovo bilo da “Kostić proigrava, a Jović zakucava”.

MN Press

Nama je lepo u Frankfurtu. Nedostajao mi je Luka, a mislim da sam nedostajao i ja njemu. Naravno, lepše bi nam bilo da je i Mijat (Gaćinović) sa nama, kao nekada, jer imali smo sjajan odnos i na terenu i van njega, ali to je život fudbalskih profesionalaca. Što se tiče nadimka Baćo, imamo mi te neke nadimke koje koristimo samo u našoj komunikaciji i šale koje su samo nama smešne.

Nemački frizeri su prošle nedelje uputili pismo predsedniku Fudbalskog saveza Nemačke zahtevajući od njega objašnjenje za izgled bundesligaških fudbalera. Njihovo oko je primetilo da su svi uredno podšišani, da su linije pravilno izbrijane, što, po njihovom mišljenju, ukazuje na to da su igrači posećivali profesionalce i da im je frizura pravljena profesionalnim alatom. Oni su postavili pitanja kako je to moguće, ako su odlukom vlasti svi saloni zatvoreni od 16. decembra zbog sprečavanja širenja zaraze, i da li igrači ilegalno posećuju frizere. Nekakav prećutan odgovor igrača došao je prošlog vikenda. Konkretno, Kostić se na meču protiv Šalkea pojavio sa dosad najdužom kosom:

Pročitajte još

– (smeh) Neću jos dugo moći da izdržim bez mašinice. Ove nedelje neću stići da se sređujem, jer se igra vanredno kolo, pa odmah počinjemo pripreme za meč u subotu protiv Arminije – rekao je Kostić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike