Mitroviću poništen gol, Fulam ispao, Čelsi i Lester sigurni

24.01.2021

16:48 >> 16:59

0

Autor: N. St.

Zanimljive utakmice u FA kupu

Mitroviću poništen gol, Fulam ispao, Čelsi i Lester sigurni
Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

FA kup je takmičenje koje Englezi posebno cene. Pre svega zbog duge tradicije i činjenice da su iznenađenja uvek moguća.

U današnjim mečevima ih (ni)je bilo.

Čelsi i Lester su opravdali uloge favorita. „Plavci“ su na „Stamford bridžu“ lako izašli na kraj sa Lutonom – 3:1 (2:1).

Iks faktor bio je napadač Tami Abraham koji je postigao het-trik (11, 17. i 74. minut), a da Timo Verner ima velike probleme od dolaska u London potvđuje i to što nije iskoristio penal u 86. minutu. Pulene Frenka Lamparda u osmini finala čeka okršaj sa Barnslijem.

„Lisice“ su do prolaza došle posle preokreta protiv Brentforda – 1:3 (1:0).

Domaćin je poveo preko Sorensena u 6. minutu i sa golom prednosti je otišao na pauzu. Po povratku na teren je Under već u 46. izjednačio, da bi Tilemans u 51. doneo potpuni preokret. Pobedu je potvrdio Medison u 71. minutu. Rodžersove izabranike u narednom kolu čeka Brajton.

U duelu premijerligaša je Barnli na gostovanju savladao Fulam – 0:3 (0:1).

Skot Parker je od prvog minuta u igru ubacio Aleksandra Mitrovića. Srpski igrač je postigao pogodak u 19. minutu, ali je poništen zbog ofsajda. Iz istog razloga je pogodak Vidre poništen u četvrtom minutu.

Gosti su poveli preko Rodrigeza u 31. minutu, da bi isti igrač u 71. duplirao prednost sa penala. Long je 10 minuta kasnije postavio konačan rezultat. Sledeći rival biće im bojli iz meča Bornmut-Krauli.

REZULTATI:

Čelsi-Luton 3:1
Brentford-Lester 1:3
Fulam-Barnli 0:3

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike