Majstorija Ljajića, bomba Račića i "zakucavanje" Milinković Savića: Ovaj vikend će se pamtiti (video)

24.01.2021

21:29 >> 22:12

0

Autor: Adam Štulić

Još tri gola srpskih fudbalera u najjačim ligama Evrope

Majstorija Ljajića, bomba Račića i "zakucavanje" Milinković Savića: Ovaj vikend će se pamtiti (video)
Copyright Profimedia

Teško će se i najrevnosniji hroničari fudbalskih zbivanja setiti kada su, i da li su, srpski fudbaleri imali ovako uspešan vikend na terenima širom Evrope.

Pročitajte još

U subotu su sve započeli Nemanja Radonjić (gol za Marselj u porazu od Monaka 3:1), Dušan Vlahović (gol za Fiorentinu u pobedi protiv Krotonea 2:1), Luka Jović (gol) i Filip Kostić (gol i asistencija u pobedi Ajntrahta protiv Armenije 5:1), te Strahinja Pavlović (gol na debiju za Serkl Briž u pobedi protiv Kortrijaka (2:1), da bi u nedelju nastavili Adem Ljajić, Uroš Račić i Sergej Milinković Savić.

Lajiću je bilo dovoljno samo dva minuta da “kupi” drugu priliku u Bešiktašu, koji ni posle više od mesec dana ne zna za poraz na tlu Turske. Istanbulski crno-beli savladali su na svom terenu Malatijuspor 2:1, iako su na poluvreme otišli sa golom zaostatka.

Srpski vezista u igru je ušao na samom početku drugog dela igre i sjajnom minijaturom u kaznenom prostoru rivala u 48. minutu poravnao rezultat i dao dodatni impuls domaćinu da dođu do tri boda, koje im je u 77. minutu obezbedio Abubakar.

Ovo je istanbulskom velikanu bila osma pobeda u poslednjih devet susreta u prvenstvu, a u međuvremenu ostvarili su i dva trijuma u nacionalnom Kupu.

A šta tek reći za golčinu Uroša Račića na derbiju protiv madridskog Atletika. Nekada rečima ne možete dovoljno dobro da opište ono što se dogodilo, a upravo je to slučaj sa “bombom” mladog srpskog veziste sa preko 30 metara, posle kojeg bi bez svake sumnje bio nagrađen aplazom Atletikovih navijača, da su mogli da se nađu na tribinama “Metropolitana”, gde je posle prvih 45 minuta rezultat izjednačen 1:1.

Sjajan vikend srpskih fudbalera na evropskim fudbalskim terenima zaokružio je Sergej Milinković Savić, koji je posle kornera sa desne strane glavom zakucao loptu u mrežu Sasuola, koji je na rimskom “Olimpiku” poražen od Lacija 2:1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike