Almerija drhti, u Partizanu trljaju ruke: Opasno se zakuvalo oko Sadika

25.01.2021

18:01 >> 18:03

0

Nigerijac odlazi bez pitanja samo ako se pojavi klub spreman da plati 60 miliona evra

Almerija drhti, u Partizanu trljaju ruke: Opasno se zakuvalo oko Sadika
Copyright Profimedia

Sve što se tokom prošče sezone događalo u Partizanu oko mogućeg transfera Umara Sadika u drugi klub, potpuno se na isti način razvija i godinu dana kasnije u Almeriji.

Španski drugolišaš koji je kupio Nigerjica za 5.000.000 evra od crno-belih sa bonusima od 4.000.000 evra (3.000.000 plasman u Primeru, 500.000 kada odigra 50 mečeva, 500.000 kad postigne 20 golova, plus 20 odsto od naredne prodaje) iz dana u dan prima i odbija ponude zainteresovanih klubova, ali nikad se ne zna kada će popusiti.

Za vikend je objavljena vest da je odbijeno 30.000.000 od Njukasla, a danas se spekuliše da su započeti pregovori sa direktorom Sevilje Mončijem. Trener Portugalac Žoze Gomeš istakao je da brine zbog šanse da izgubi najboljeg strelca i igrača ekipe:

– Umar Sadik ima kvalitet da se istakne u Almeriji, a takođe i kvalitet da igra više. Veoma je mlad i ima prostora za napredak.  Jasno je da može igrati u Primeri, ali najvažnije je da postiže golove za Almeriju. Morate mu pružiti naklonost kako bi odgovorio golovima, ali takođe morate biti zahtevni prema njemu kako bi nastavio da postiže golove – rekao je Gomeš i nastavio:

– U fudbalu niko ništa ne može da tvrdi sa sigurnošću dok se tržište ne zatvori. Naravno da sam zabrinut za budućnost Umara Sadika. Nadam se da će nastaviti sa nama. Fudbal je pijaca i sve je moguće do poslednjeg dana.

Pročitajte još

Izlazna klauzula, kojom se Almerija zaštitila prilikom Sadikovog potpisa, iznosi 60.000.000. Pod pretpostavkom da se pojavi klub koji bi plati toliki novac, Partizan bi prema španskim izvorima zaradio neverovatnih 12.000.000 evra, što je ravno njegovom jednom godišnjem budžetu.

Sadik je udosadašnjem toku Segunde odigrao 19 mečeva na kojima je postigao deset golova, četiri puta je asistirao i nad njim su napravljena tri penala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike