Portugalski stručnjak objašnjava: Da sam Vlahovića prepustio Ajaksu danas bi koštao ko Haland

27.01.2021

13:07 >> 13:40

0

Karlos Frejtas, čovek koji je doveo Srbina u Fjorentinu iz Partizana, o ceni napadača na tržištu

Portugalski stručnjak objašnjava: Da sam Vlahovića prepustio Ajaksu danas bi koštao ko Haland
Copyright Tanjug/Jennifer Lorenzini/LaPresse via AP

Bivši sportski direktor Fjorentine Karlos Frejtas izašao je sa zanimljivom kosntatacijom o budućnosti Dušana Vlahovića da je otišao svojevremeno na drugu stranu, a ne u Firencu kada je 2017. godine napustio Partizan. Koliko ima istine u njegovim rečima, procenite sami, ali deluje logično kada ističe da se Srbin opredelio za teži put u svom igračkom razvoju.

Da je izabrao da ide u Red Bul Salcburg danas bi bio sličan Halandu, koji je sada napadač vredan 60.000.000 evra. Vlahović je izabrao Italiju, gde je teško odmah postići 30 golova. U Ajaksu bi danas već bio igrač od 60 miliona. Mogu da zamislim da ovu sezonu završava sa 14 ili 15 golova. Fjorentina je napravila dobar potez fokusirajući se na kvalitet svojim ladih igrača. Kada se Paulo Souza fokusirao na Kijezu, napravio je pravi izbor – rekao je Frejtas, danas sportski direktor portugalske Vitorije Gimaraeš.

Mladi reprezentativac Srbije nalazi se i u fokusu menadžmenta Fjorentine. Gotovo svi fudbalski portali preneli su u sredu informaciju iz tabora ljubičastih da će prvi zadatak uprave biti pregovori sa zastupnicima 2o-godišnjeg Srbina oko produženja ugovora.

Pročitajte još

Aktuelni ugovor ističe u leto 2023. godine, ali kako su igre i golovi Vlahovića privukli pažnju mnogih bogatih italijanskih klubova, ako i onih iz zapadne Evrope, u Fjorentini misle da bi najbolju pregovaračku poziciju dobili ako bi sa najboljim napadačem imali sporazum o višegodišnjoj saradnji.

Pre proceni Transfermarkta Vlahovićeva vrednost na tržištu je 16.000.000 evra. Ove sezone odigrao je 18 mečeva u Seriji A i postigao je sedam golova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike