Mesi sačuvao Barsinu šansu za jedan trofej u Španiji

27.01.2021

22:24 >> 22:28

0

Autor: Adam Štulić

Katalonci posle preokreta izborili plasman četvrtfinale Kupa kralja

Mesi sačuvao Barsinu šansu za jedan trofej u Španiji
Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Barselona je sačuvala nadu u osvajanje jednog domaćeg trofeja u tekućoj sezoni. Madridski Atletiko je pobegao predaleko u Primeri, Super kup Španije je izgubljen u finalu od Atletik Bilbaa, a borbu u Kupu kralja će nastaviti zahvaljujući pobedi u gostima protiv Rajo Valjekana 2:1 (0:0).

Bili su Katalonci na ivici eliminacije u osmini finala Kupa, s obzirom da je domaći tim vodio od 63. minuta golom Frana Garsije. Ipak, prednost Rajo Valjekana bila je kratkog daha, pošto je Mesi, na asistenciju Grizmana, šest minuta kasnije poravnao rezultat.

Brzo izjednačenje značajno je u nastavku meča olakšalo posao Kataloncima, koji je plasman u četvrtfinale Kupa kralja obezbedio Frenki de Jong u 80. minutu.

Pročitajte još

Mesto u četvrtfinalu španskog Kupa osigurala je i Sevilja, koja je nešto ranije bila ubedljiva protiv Valensije na svom stadionu 3:0 (3:0).

Očekivalo se da će osvajač Lige Evrope imati značajno teži posao protiv “slepih miševa”, koji su u Sevilji pali za 18 minuta. Domaćin je poveo u 20. minutu golom De Jonga, koji je 13 minuta kasnije duplirao prednost svog tima, da bi Rakitić u 38. minutu nokautirao grogiranog rivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike