Pobeda Vest Hema posle koje će Votkins imati noćne more

30.11.2020

22:23 >> 22:39

0

Autor: N. St.

Napadač Aston Vile će želeti ovaj meč što pre da zaboravi

Pobeda Vest Hema posle koje će Votkins imati noćne more
Copyright Tanjug/Julian Finney/Pool Via AP

Tačka na mečeve 10. kola Premijer lige stavljena je u Londonu. Poslednji meč ove runde takmičenja odigrali su Vest Hem i Aston Vila.

Pobedu je odneo domaći tim – 2:1 (1:1).

U vođstvo su „čekićari“ stigli već u drugom minutu, Bouven je centrirao iz kornera, Ogbona bio najviši u skoku. Nisu prednost imali predugo, pošto je Griliš u 25. minutu, uz malo sreće, izjednačio. Iskoristio je lošu reakciju odbrane, pronašao poziciju sa šut sa oko 18 metara, lopta je na putu do gola zakačila Ogbonu, dovoljno da prevari Fabijanskog i završi u mreži. Pogodak koji je doneo ekipi Dejvida Mojesa postigao je Bouven odmah po povratku na teren. U 46. minutu je dao gol na asistenciju Benrahme koji je ušao u igru u pauzi umesto Masuakua.

Pročitajte još: “VAR uništava draž fudbala”

Ipak, u centru pažnje posle ove utakmica nije bio niko iz redova pobedničkog tima, već napadač Vile Oli Votkins. Razlog je prost – mogao je da postigne dva gola, tačnije jedan jeste dao, ali je poništen.

Prvo je u 74. minutu preuzeo odgovornost da izvede penal. Šutirao je veoma snažno i pogodio je prečku, što mu je bio četvrti promašaj iz šest pokušaja sa “bele tačke”. Potom je u drugom minutu nadoknade zatresao mrežu, da bi posle gledanja video tehnologije i crtanja čuvenih linija po terenu VAR poništio pogodak. Definitivno noć za zaborav fudbalera gostiju.

Interesanto je da je od onog čuvenog meča u kom su demolirali Liverpul (7:2) igrači Aston Vile doživeli četiri poraza u poslednjih šest mečeva. Savladali su samo Lester i Arsenal na gostovanju. Nalaze se na 10. mestu sa 15 bodova, dok je Vest Hem peti sa 17 poena, njima je ovo treći uzastopni trijumf.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike