Pobeda Vest Hema posle koje će Votkins imati noćne more

30.11.2020 | 22:23 >> 22:39

Autor: N. St.

Napadač Aston Vile će želeti ovaj meč što pre da zaboravi

Copyright Tanjug/Julian Finney/Pool Via AP

Tačka na mečeve 10. kola Premijer lige stavljena je u Londonu. Poslednji meč ove runde takmičenja odigrali su Vest Hem i Aston Vila.

Pobedu je odneo domaći tim – 2:1 (1:1).

U vođstvo su „čekićari“ stigli već u drugom minutu, Bouven je centrirao iz kornera, Ogbona bio najviši u skoku. Nisu prednost imali predugo, pošto je Griliš u 25. minutu, uz malo sreće, izjednačio. Iskoristio je lošu reakciju odbrane, pronašao poziciju sa šut sa oko 18 metara, lopta je na putu do gola zakačila Ogbonu, dovoljno da prevari Fabijanskog i završi u mreži. Pogodak koji je doneo ekipi Dejvida Mojesa postigao je Bouven odmah po povratku na teren. U 46. minutu je dao gol na asistenciju Benrahme koji je ušao u igru u pauzi umesto Masuakua.

Pročitajte još: “VAR uništava draž fudbala”

Ipak, u centru pažnje posle ove utakmica nije bio niko iz redova pobedničkog tima, već napadač Vile Oli Votkins. Razlog je prost – mogao je da postigne dva gola, tačnije jedan jeste dao, ali je poništen.

Prvo je u 74. minutu preuzeo odgovornost da izvede penal. Šutirao je veoma snažno i pogodio je prečku, što mu je bio četvrti promašaj iz šest pokušaja sa “bele tačke”. Potom je u drugom minutu nadoknade zatresao mrežu, da bi posle gledanja video tehnologije i crtanja čuvenih linija po terenu VAR poništio pogodak. Definitivno noć za zaborav fudbalera gostiju.

Interesanto je da je od onog čuvenog meča u kom su demolirali Liverpul (7:2) igrači Aston Vile doživeli četiri poraza u poslednjih šest mečeva. Savladali su samo Lester i Arsenal na gostovanju. Nalaze se na 10. mestu sa 15 bodova, dok je Vest Hem peti sa 17 poena, njima je ovo treći uzastopni trijumf.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam