KRAJ: Zvezda remizirala za Šahtjorom

31.01.2021

13:55 >> 16:28

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli igrali u Turskoj poslednji pripremni meč

KRAJ: Zvezda remizirala za Šahtjorom
Copyright Promo/Facebook/FK Crvena zvezda

Teško da je postojala bolja priprema za Crvenu zvezdu i meč šesnaestine finala Lige Evrope  s velikim Milanom od duela protiv tima koji je u vrhu evropskog klupskog fudbala – ukrajinskog Šahtjora.

Poslednji pripremni meć srpskog šampiona završen je bez golova.

Zvezda i Šahtjor nikada nisu odmrili snagu u zvaničnim mečevima, ali jesu tokom priprema.

Poslednji put bilo je to tokom februra 2013. godine. Taj meč u Turskoj je završen 0:0. Bilo je to iznenađujući ishod pošto su za Ukirajinace tada igrali između ostalih i Darijo Srna, Fernandinjo, Adrijano, Košta, Tešeira…

Robert Prosinečki je predvodio tima Zvezde i to ne u najjačem mogućem sastavu godinu dana ranije na pripremama. Šahtjor je slavio sa 2:0, jedan od strelaca bio je Daglas Košta, a igrali su i današnji prvotimci Pjatov i Dentinjo.

Tokom preiprema u Turskoj Zvezda je pobedila Slask, rusku Ufu, a onda i Akademiju Pandev iz Severne Makednoje. Izabranici Dejana Stankovića bili su ubedljivi što pokazuje i gol razlika na ta tri meča – 10:0.

Dešavanja na meču između Crvene zvezde i Šahtjora pratite uživo na portalu 24sedam.

Stanković je, prema očekivanjima, u prvih 11 za duel protiv tima koji je ove sezone skinuo skalp i Real Madridu u poslao najjače adute. Na golu je Borajan, u odbrani će igrati Gajić, Degenek, Milunović i Rodić, ispred njih Sanogo i Nikolić, dok će u ofanzivnom delu veznog reda biti Ivanić, Ben i Bakajoko. U samom špicu je Dijego Falćineli.

Meč će sa klupe početi: Popović, Gobeljić, Pankov, Eraković, Odada, Petrović, Kanga, Srnić, Gavrić, Vukanović, Pavkov i Krstović.

DRUGO POLUVREME

90′ – KRAJ

Čim je istekao 90. minut arbitar je odsvirao kraj meča.

84′ – NOVE PROMENE

Odada je zamenio Ivanića, a Pankov Milunovića.

78′ – PONOVO BORJAN

Najbolja prilika za Šahtjor u nastavku meča. Poveli su fudbaleri ukrajinskog kluba brzi napad, Alan Patrik je odlično proigrao Tajsona koji se ubacivao po levoj strani, šutirao je iz prve sa desetak metara u bliži ugao, ali je Borjan uspeo da interveniše. U 80. minutu Falćinelija je zamenio Pavkov, a Vukanović Bena.

68′ – NAJBOLJA ŠANSA ZA ZVEZDU U NASTAVKU

Milan Gajić je prošao po desnoj strani, odlično je po zemlji zavrnuo loptu ka penalu, Falćineli je natrčao, šutirao iz prve u sam ugao Šahtjorovog gola, ali je Trubin uspeo sjajno da interveniše i sačuva svoju mrežu.

64′ – NA TERENU KANGA I GOBELJIĆ

Umesto Nikolića i Rodića, u igri su od 64. minuta Kanga i Gobeljić.

55′ – ZVEZDA KONKRETNIJA

Iako nije bilo izgledniji prilika, crveno-beli su za nijansu konkretniji rival. U prvih 10 minuta nastavka izveli su tri kornera, posle kojih nije bilo opasnosti za Trubina, koji je u međuvremenu zamenio Pjatova.

46′ – DVOSTRUKA PROMENA U ZVEZDI

Dejan Stanković je na poluvremenu napravio dve promene. Umesto Sanoga na terenu će u nastavku meča biti Njegoš Petrović, dok je Gavrić zamenio Bakajoka.

45′ – POLUVREME

Završeno je veoma zanimljivo prvo poluvreme na utakmici Crvene zvezde i Šahtjora u kojem su nedostajali samo golovi. Na isteku 44. minuta zapretio je i Milunović glavom posle kornera sa leve strane, ali je Pjatov uspeo da uhvati loptu.

40′ – VELIKA BORBA

Posle nekoliko veoma opasnih napada Šahtjora, ponovo je usledilo malo zatišje na terenu, ali to nikako ne znači da fudbaleri dva tima smanjuju tempo.

30′ – BORJAN

Najbolja prilika za Šahtjor u dosadašnjem toku meča. Izgubili su Zvezdini defanzivci loptu pred svojim kaznenim prostorom, ona je, posle centaršuta sa leve strane, došlao do Tetea, koji je sa sedam metara šutirao iz prve, ali je Borjan bio dobro postavljen i uspeo je nogama da interveniše.

27′ – KREĆE I ŠAHTJOR

Oslobodio se Šahtjor Zvezdinog pritiska u poslednih pet, šest minuta i sve ozbiljnije preti. Najbolju priliku ukrajinski tim je imao u 27. minutu, kada je Marlos proigrao Tetea, a ovaj šutirao sa sedam, osam metara, sa desne strane, u spoljni deo mreže.

20′ – PREČKA!

Crvena zvezda je neuporedivo bolji rival u prvih 20 minuta meča. Mirko Ivanić je sjano šutirao sa dvadesetak metara, Pjatov je bio savladan, ali je mrežu Šahtjora sačuvala prečka. Pokušao je potom Ben glavom, ali je lopta otišla preko gola.

14′ – ZVEZDA PONOVO PRETI

Još jedna sjajna prilika za srpskog šampiona. Falćineli je ovoga puta bio u ulozi asistenta, zavrnuo je s leve strane loptu na peterac, ali je Ben za pola koraka ostao kratak i nije uspeo loptu da ubaci u praznu mrežu Šahtjora.

10′ – MIRNO

Posle početne prilike Falćinelija, na terenu se nije desilo ništa vredno pomena. Prvi

2′ – VELIKA PRILIKA ZA ZVEZDU

Tek što je počeo meč, crveno-beli su imali sjajnu priliku. Pogrešili su fudbaleri Šahtjor pred svojim kaznenim prostorom, lopta je došla do Falćinelija, koji je šutirao sa desetak metara, malo iskosa sa desne strane, ali je Pjatov uspeo da interveniše.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike