Zvezdina generalka uspela, nedostajali samo golovi

31.01.2021

16:26 >> 16:30

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli odigrali odličan meč protiv Šahtjora

Zvezdina generalka uspela, nedostajali samo golovi
Copyright MN Press

Generalna proba Crvene zvezde za nastavak sezone u potpunosti je uspela. U poslednjem meču na pripremama u Turskoj, izabranici Dejana Stankovića odigrali su odličan meč protiv Šahtjora i nedostajali su samo golovi kako bi utisak bio potpun – 0:0.

Crveno-beli su većim delom meča bili dominantniji rival, pogotovo u prvih dvadesetak minuta, kada su imali nekoliko veoma izglednih situacija da savladaju iskusnog Pjatova, koji je jedan od najzaslužnijih što Šahtjor već u uvodu meča nije bio u rezultatskom zaostatku.

Falćineli je zadavao najviše muka legiji stranaca ukrajinskog kluba. U drugom minutu je njegov šut odbranio legendarni golman, u 14. je bio u ulozi asistenta za Bena, koji je na petercu zakasnio pola koraka i nije uspeo da loptu ubaci u praznu mrežu, da bi u 20. minutu i prečka bila saveznik Šahtjora, posle preciznog šuta Ivanića sa dvadesetak metara.

Posle toga se Šahtjor oslobodio pritiska, krenuo je malo ofanzivnije ka Zvezdinom golu, gde je Borjan odličnom postavkom uspeo da osujeti najbolju priliku rivala, posle šuta Tetea sa desetak metara u 30. minutu utakmice.

Pročitajte još

Na poluvremenu je ukrajinski tim ubacio 11 novih igrača, ali se slika na terenu nije previše promenila. Zvezda je bila konkretnija, a najbolju šansu propustio je Falćineli u 68. minutu. Gajić je uradio najveći deo posla, sa desne strane je odlično zavrnuo loptu ka penalu, gde je italijanski napadač natrčavao, šutirao iz prve po zemlji u sam ugao rivalovog gola, koji je odličnom paradom sačuvao Trubin.

Kazna za promašaj mogla je da usledi deset minuta kasnije, ali je Borjan ponovio bio na mestu, posle brze akcije Alana Patrika i Tajsona, čiji je šut Zvezdin kapiten uspeo da zaustavi.

Bio je to i poslednji konkretan napad nekog od rivala na utakmici, koja je u nekim situacijama, po borbenosti, duelima i nervozi, ličila na pravu takmičarsku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike