Salahu lakše bez Manea: Liverpul zaustavio nalet Vest Hema

31.01.2021

18:36 >> 18:38

0

Autor: N. St.

Trijumf ekipe Jirgena Klopa

Salahu lakše bez Manea: Liverpul zaustavio nalet Vest Hema
Copyright Tanjug/Justin Setterfield/Pool via AP

Za Liverpul je „London stadion“ kao „Enfild“. Čak pet pobeda su ostvarili na tom terenu. „Peticu“ su dobili danas.

Savladali su Vest Hem – 1:3 (0:0).

Još jednom je Jirgen Klop imao muke sa sastavljanjem tima, pre svega u odbrani, 12. različiti štoperski tandem je igrao, ovog puta Džordan Henderson i Natanijel Filips. Uoči utakmice je Sadio Mane doživeo lakšu povredu, Roberta Firmina je ostavio na klupi pa su napad predvodili Mohamed Salah, Divok Origi i Đerdan Šaćiri.

Prvo poluvreme je proteklo u boljoj igri „crvenih“, imali su loptu u nogama, Tijago Alkanatara je dirigovao igrom, pokušavao da pronađe saigrače, ali su se „čekićari“ sjajno branili. Nemački stručnjak je ključ za odbranu domaćina pokušao da pronađe uvođenjem Kurtisa Džounsa umesto Džejmsa Milnera. Bio je to pravi pogodak. Upravo je Džouns pronašao Salaha koji je majstorski odradio posao i doneo prednost svom timu. U 68. minutu je Vest Hem imao korner, nisu ga dobro izveli, usledila je ekspresna okntra, Šaćiri je pronašao Salaha za novi pogodak. Inače, Egipćanin je 21. put igrao bez Manea i kada nije na terenu sa Senegalcem ima interesantan učinak – 20 golova  i devet asistencija.

Posle te akcije je Šaćiri ustupio mesto Robertu Firminu. U 84. minutu prelepa akcija Redsa, Okslejd-Čembrlen petom ostavlja za Firmina koji nesebično dodaje od Žoržinja Vajnalduma. Tri minuta kasnije je Aron Kresvel izveo korner, Endi Robertson nije intervenisao kako treba, štoper Kreg Doson je ostao sam na petercu i lako matirao Alisona.

Liverpul je treći na tabeli sa 40 bodova, imaju četiri manje i meč više od prvoplasiranog Sitija. Vest Hem je peti sa 35 poena.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike