Genijalnost Mesija i tika-taka: Barsina osveta Atletiku

31.01.2021

22:20 >> 22:23

0

Autor: Adam Štulić

Katalonci na Nou Kampu bolji od Bilbaa

Genijalnost Mesija i tika-taka: Barsina osveta Atletiku
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselona se brzo osvetila Atletik Bilbau za poraz u finalu Super kupa Španije, tako što je u 21. kolu Primere, na “Nou Kampu” slavila 2:1 (1:0).

Uvod u meč nije bio nimalo prijatan za Ronalda Kumana i ekipu, s obzirom da su mediji na dan utakmice objavili detalje astronomskog ugovora Mesija i Barselone, koji ističe na kraju sezone.

Mesi je odmah najavio tužbu protiv ljudi iz kluba, Barselona je najavila pokretanje sudskog postupka protiv “Munda”, ali nekoliko sati kasnije Argentinac je pokazao zbog čega je svrstan među najbolje fudbalere svih vremena.

Pročitajte još

U 20. minutu meča maestralno je izveo slobodan udarac i doveo Katalonce u vođstvo, koje je anulirano već na otvaranju drugog poluvremena, kada je Đordi Alba, u 49. minutu, u pokušaju da interveniše i spreči da lopta dođe do protivničkog igrača u padu, posle centaršuta sa leve strane, zatresao sopstvenu mrežu.

Iako su mnogi verovatno očekivali da će Barsina igra posle toga krenuti silaznom putanjom to se nije dogodilo, iako su gosti u nekoliko navrata izveli par veoma obećavajućih akcija. Mirno su Katalonci tražili put do gola rivala, i pronašli ga u 74. minutu, kada je Antoan Grizman odradio najlakši deo posla, posle sjajne akcije Dembelea i Mingueza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike