Milan kupio Srbina na preporuku Paola Maldinija (foto)

02.02.2021 | 00:07 >> 00:11

Autor: Adam Štulić

Italijanski velikan angaovao Miloša Kerkeza (17)

Copyright Profimedia

Možda nije uobičajeno, tek Milan je poslednji dan prelaznog roka iskoristio da završi transfer tinejdžera koji bi u budćnosti trebalo da bude jedan od glavnih igrača “rosonera”. A ono što je za nas najzanimljivije, radi se o srpskom fudbaleru Milošu Kerkezu (17).

Mladog Srbina, koji igra na poziciji levog beka, skautirao je lično legendarni kapiten kluba sa “San Sira” Paolo Maldini, koji je i najzaslužniji za to što je Kerkez iz mađarskog Đera stigao u Milano.

– Sudbina. Dobili smo priliku da Miloš može da ode u Milan. Rečeno je da će biti član prvog tima i da će raditi uz Tea Ernandeza uz kojeg može mnogo da uči. Dakle, biće drugi levi bek u timu – rekao je Stefanov menadžer Danijel Kapoši.

Kerkez je rođen u Vrbasu, a na promociji nije mogao da sakrije oduševljenje što je iz mađarskog drugoligaša stigao do velikana – sedmostrukog šampiona Evrope.

– Veoma sam zahvalan svojim trenerima u Đeru, posebno Peteru Starku i Šandoru Čatou što su brinuli o mojoj karijeri tamo i pronašli mi poziciju na kojoj se najbolje snalazim. Ne samo da sam postao bolji fudbaler, već su mi se i razmišljanja promenila. Period karantina tokom pandemije virusa korona koji sam proveo sa starijim igračima mi je mnogo pomogao u tom sazrevanju. Đer je postao moja druga porodica i nikada neću zaboraviti šta mi je pruženo – naveo je Kerkez, koji je, dečaki iskreno, priznao da je simpatisao velikog rivala “rosonera”.

Pročitajte još

– Istina je, navijao sam za Juventus od malena, ali sada je situacija ipak drugačija i nadam se da će Milan biti taj koji će biti prvi na kraju sezone. Paolo Maldini je za mene najbolji levi bek ikada, a Teo Ernandez je jedan od predvodika današnje generacije. Zanimljivo da i Ernandez ima dvostruko državljanstvo kao i ja.

Odmah je usledilo pitanje i koju će reprezentaciju odabrati budući da ima i srpsko, ali i mađarsko državljanstvo.

– Razgovarao sam o tome ranije sa porodicom i odluka je bila jednoglasna. Definitivno ću odabrati reprezentaciju Mađarske. Za tu odluku zaslužan je moj boravak u Đeru – zaključio je Kerkez.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam