Velika bruka Bajera iz Leverkuzena

02.02.2021

20:49 >> 21:10

0

Autor: Adam Štulić

Učesnik nokaut faze Lige Evrope ispao od četvrtoligaša u Kupu

Velika bruka Bajera iz Leverkuzena
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meišner

Baš se obrukao Bajer iz Leverkuzena u Kupu Nemačke, u kojem je u osmini finala eliminisan od četvrtoligaša Esena posle produžetaka – 2:1.

Ni to što je strateg Peter Boš na teren izveo kombinovani sastav, ni to što su tokom 120 i kusur minuta bili apsolutno nadmoćni i ređali prilike neće biti opravdanje “farmaceutima” za jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji.

Skoro celu utakmicu većina fudbalera Bajera provela je na polovini domaćina, čija se odbrana, kako je utakmica odmicala, sve više povijala, ali je uspela da izdrži sve nalete rivala, najviše zahvaljujući golmanu Davariju, koji je u 89. minutu, uz obilatu pomoć stativa, sačuvao svoju mrežu posle udaraca Dijabija i Arangiza i odveo meč u dodatne periode.

Pročitajte još

Kada je Bajer u 105. minutu poveo golom Bejlija na asistenciju Dragovića, delovalo je da će bundesligaš, ipak, otići u narednu rundu borbe za jedan od nacionalnih trofeja, ali su fudbaleri Esena preko Kefkira u 108. i Engelmana u 117. uzeli skalp još jednom čalnu elitne divizije, pošto su prethodno izbacili Arminiju iz Bilefelda.

Bajernov dželat iz prošle runde Holštaj Kil je još jednom posle penala obezbedio prolazak u narednu rundu takmičenje, ovoga puta eliminisavši Darmštat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike