Junajted "spakovao" devet komada Sautemptonu i izjednačio rekord Premijer lige

02.02.2021

23:30 >> 23:54

0

Autor: Adam Štulić

Šefild bolji od Vest Broma, Kristal Palas posle preokreta savladao Njukasl

Junajted "spakovao" devet komada Sautemptonu i izjednačio rekord Premijer lige
Copyright Tanjug/Phil Noble/Pool via AP

Premijerno veče 22. kola Premijer lige palo je u potpunu senku duela na “Old Trafordu”, gde je Mančester junajted ponizio Sautempton i izjednačio rekord najubedljivije pobede u Premijer ligi – 9:0 (4:0).

Duel na “Teatru snova” završen je praktično pre nego što je i počeo, pošto su gosti posle manje od 120 sekundi igre ostali sa igračem manje. Aleksandre Jankevic veoma neporezno je startovao na Mektomineja posle čega mu je Majk Din, bez mnogo razmišljanja, pokakzao direktan crveni karton.

“Đavoli” su pokolon oberučke prihvatili i već do 39. minuta do pola napunili mrežu Sautemptona. Van Bisaka je u 18. minutu započeo goleadu, Rašford je u25. duplirao prednost, da bi se gostima na svu muku dogodio i autogol Bendareka u 34. minutu. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je u 39. minutu Kavani, a u nastavku meča delovalo je da su Solskjerovi izabranici povukli ručnu.

Ipak, Martijal u 69. i Mektominej dva minuta kasnije nagovestili su katastrofu gostiju koja je usledila u samoj završnici meča, čemu je prethodio direktan crveni karton za Bendareka zbog prekršaja kao poslednji igrač odbrane. Da stvar bude gora, faul je bio u kaznenom prostoru, a siguran realizator penala bio je Bruno Fernandeš, da bi Martijal u 90. i Džejms u trećem minutu nadoknade vremena krunisali jedno od najboljih večeri Mančester junajteda.

Podsetimo, Junajted je ovim trijumfom izjednačio svoj rekord iz 1995. godine, kada je istim rezultatom savladan Ispvič, dok je Sautempton drugi put u poslednjih godinu i po dana doživeo rezultatski debakl sa devet golova u svojoj mreži (Lester slavio 9:0 2019. godine).

Pročitajte još

Arsenal je sjano počeo meč u gostima protiv Vulverhemptona, ali je kraj dočekao poražen i sa igračem manje – 2:1 (1:1). Gosti su poveli 32. minutu golom Pepea, da bi u trećem minutu nadokande vremena Vulvsi dobili penal, koji je u gol pretvorio Ruben Neveš. Prethodno je, posle konsultacije sa VAR, David Luiz dobio direktan crveni karton zbog faula kao poslednji igrač odbrane.

Brojčanu nadmoć domaći su iskoristili već na startu drugog poluvremena, pošto je Žoao Mutinjo u 49. minutu zatresao mrežu “topdžija” i doneo svom timu prvu pobedu posle osam uzastopnih premijerligaških utakmica na kojima nisu slavili.

Kristal Palas je posle preokreta bio bolji na gostovanju u Njukaslu (2:1), dok je istim rezultatom i na isti način Šefild na svom stadionu savladao Vest Bromvič Albion.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike