Zabrana ostaje na snazi: Liverpul ne može u Nemačku, Lajpcig na mukama

04.02.2021

19:19 >> 19:26

0

Autor: N. St.

Muke za nemačkog predstavnika

Zabrana ostaje na snazi: Liverpul ne može u Nemačku, Lajpcig na mukama
Copyright Tanjug/John Walton/Pool via AP

Nastavlja korona da pravi velike probleme u svetu fudbala. Nisu više samo igrači jedini razlog za pomeranje utakmica ili muke trenera sa pravljenjem tima.

Zbog novog soja virusa koji se pojavio u Velikoj Britaniji vlasti u Nemačkoj su odlučile da zabrane sve dolaske iz Engleske do 17. februara. Okršaj Lajpciga i Liverpula u prvom kolu nokaut faze Lige šampiona je zakazan za 16. februar. Tražili su posebnu dozvolu za „crvene“, nisu je dobili.

Rigorozni Nemci su potvrdili da nema ulaska za ekipu Jirgena Klopa što je ostavilo Lajpcig da traži neko drugo rešenje. Prema propisima elitnog takmičenja postoji nekoliko opcija. Igranje na neutralnom terenu, mogućnost zamene domaćinstava tačnije da se prvi duel igra na „Enfildu“, igranje u Londonu, a tu su i spekulacije o tome da se igra samo jedan meč na neutralnom terenu.

Oba kluba razgovaraju sa UEFA i traže najbolje rešenje, a ukoliko Lajpcig ne uspe da ga pronađe postoji mogućnost da će Redsi proći dalje za „zelenim stolom“ odnosno da će dobiti meč službenim rezultatom 3:0.

Sve je manje vremena za nemački klub, tako da će konačna odluka morati da bude donesena vrlo brzo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike