Nove vesti iz Argentine: Otkriveno šta su lekari radili da ućutkaju Maradonu, mogao je da preživi da ga nisu ovako tretirali

04.02.2021 | 21:19 >> 21:23

Autor: N. St.

Istraga bi trebalo da bude završena sledeće nedelje

Copyright Profimedia

Prašina ne prestaje da se diže posle smrti legende. Dijego Armando Maradona je preminuo u novembru prošle godine i od tada se pojavljuju nove informacije gotovo iz dana u dan.

Lekar koji ga je lečio, Leopoldo Luke je trenutno pod istragom. Osumnjičen je da nije na pravilan način vodio brigu o njemu i da snosi krivicu za njegovu smrt. Argentinski portal „Infobae“ je došao do novih audio zapisa na kojima može da se čuje Luke kako razgovara sa ljudima koji su bili u Dijegovoj kući i koji su ga negovali.

– Rekli su mi da je juče Čarli dogovorio da jedna žena dođe uveče u kuću. Kako bi ućutkali Dijega dali su mu pivo i marihuanu, to ga je slomilo u hiljadu komadića. Ne mogu više da podnesem to što Čarli radi i što mu daje marihuanu. Ne znam kako da ga zaustavim – rekao je Luke tokom razgovora sa, za sada nepoznatom osobom.

Nejasno je još uvek ko je Čarli, ali se na snimku čuje i odgovor osobe sa kojom priča.

– Već je razvio naviku da puši svaki dan. Telohraniteljima samo vikne „faso“ i oni znaju da traži cigaru. Već sam razgovarao sa njima i rekao im da to ne rade. Uz to sam pronašao tragove marihuane i taj miris svuda u kući. Monona (kuvarica) i telohranitelji su videli da Dijego ne ustaje. Nisu spavali celu noć za slučaj da se nešto ne desi – glasila je poruka za Lukea.

Očekuje se da će sledeće nedelje biti poznato više detalja o istrazi i da će tužioci doneti odluku oko podizanja optužnice protiv Lukea i lekara.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam