Njukasl sa devetoricom osvojio tri boda, Arsenal ponovo poražen

06.02.2021

17:24 >> 17:40

0

Autor: N. St.

Sautempton igrao viktorije pred golom svraka, bez uspeha

Njukasl sa devetoricom osvojio tri boda, Arsenal ponovo poražen
Copyright Tanjug/Gareth Copley, Pool via AP

Neverovatna utakmica viđena je na „Sent Džejms parku“. Njukasl je teškom mukom uspeo da izdrži i da savlada Sautempton – 3:2 (3:1).

Krenulo je dobro za „svrake“, posle dve greške odbrane gostiju su Vilok i Almiron pogodili na asistencije Sen-Maksimana. Minamino, pozajmljeni igrač Liverpula, je u 30. smanjio prednost, da bi posle novog kiksa defanzivaca Almiron u četvrtom minutu nadoknade prihvatio poklon i pogodio (3:1). Problem za trenera Brusa je bio što su se povredili Mankiljo i prvi strelac Vilson, pa je morao već u prvom delu da uvede u igru Krafta i Žoelintona.

Samo što je počelo drugo poluvreme Vord-Praus je spektakularnim pogotkom iz slobodnog udarca vratio nadu „svecima“, da bi Hendrik dva minuta kasnije dobio drugi žuti karton. Kada je delovalo da ne može gore za domaći tim, dogodilo se suprotno. Defanzivac Šar se u 75. minutu povredio, na nosilima je iznet sa terena, pa su igrali sa devetoricom do kraja. Po vidno natopljenom terenu, koji je u nekim momentima izgledao kao bazen, je Sautempton krenuo na sve ili ništa. Igrali su praktično viktoriju pred golom protivnika, napadali, stvarali šanse, jedan gol im je i poništen zbog ofsajda, ali promena na semaforu nije bilo. Hrabri Njukasl je sa dva igrača manje i bez štopera uspeo da izdrži i da osvoji bitne bodove u borbi za opstanak,

Tanjug/Owen Humphreys, Pool via AP

Arsenal je doživeo drugi uzastopni poraz. Aston Vila je slavila – 1:0 (1:0).

Votkins je zatresao mrežu već u drugom minutu posle greške Soareša i to je bio i jedini pogodak na meču. Arteti nije pomoglo ni uvođenje ofanzivnijih igrača Obamejanga, Odegarda i Vilijana.

Barnli i Brajton su remizirali – 1:1 (0:1). Gosti su poveli preko Danka u 36. minutu, Gudmonson je u 53. poravnao, a pogodak Barnsa nekoliko minuta kasnije je poništen zbog ofsajda.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike