Gvardiola hladi šampanjac: Alison poklanjao, Foden se igrao, Siti slavio na “Enfildu”

07.02.2021

18:41 >> 18:46

0

Autor: N. St.

Građani sve bliži tituli

Gvardiola hladi šampanjac: Alison poklanjao, Foden se igrao, Siti slavio na “Enfildu”
Copyright Tanjug/Laurence Griffiths/Pool via AP

Daleko je Liverpul od šampionske forme, od one koja im je donela titulu u Premijer ligi prošle sezone. Problemi sa povredama jesu veliki, izostanak najboljeg štopera ekipe Virdžila Van Dajka je nenadoknadiv, ali ovo što “crveni” pokazuju u poslednje vreme ne izgleda dobro.

Doživeli su treći uzastopni poraz na “Enfildu”, Mančester siti je slavio – 1:4 (0:0).

Bila je ovo verovatno poslednja prilika da neko uspori “građane” i da učini trku zanimljivom, ovako je sve gotovo. Siti ima meč manje od rivala i dobru bodovnu razliku (pet u odnosu na Mančester junajted, sedam u odnosu na Lester i čak 10 u odnosu na večerašnjeg rivala).

Prvo poluvreme je obeležio penal za goste posle kiksa Fabinja i užasno izvođenje Gundogana koji je poslao loptu na prazne tribine. Čovek koji je trenutno u neverovatnoj formi se iskupio u drugom delu, zatresao je mrežu u 49. minutu posle loše reakcije odbrane domaćina. Dijaš je u 62. minutu pogrešio, Salah je uzeo loptu, ušao u kazneni prostor, defanzivac ga je vukao, Egipćanin je pao, sudija Oliver je drugi put pokazao na “kreč”. Salah je bio siguran za 1:1.

Izveo je Klop Alkantaru i Džounsa, uveo Šaćirija i Milnera. Dok je Žesus čekao da zameni Mareza, Stouns je postigao pogodak, ali je opravdano poništen zbog ofsajda. Kada je izgledalo da su Redsi počeli da smiruju igru i da traže šansu na scenu je stupio Alison. Brazilski golman je u stilu svog kolege Lorisa Karijusa napravio nekoliko neobjašnjivih poteza.

Prvi u 73. minutu kada je loše ispucao loptu, dodao do Fodena koji je sjajno prošao po strani i ostavio za Gundogana kome nije bilo teško da pogodi. Tri minuta kasnije, nova “žuta minuta” čuvara mreže domaćeg tima. Dobio je povratni pas, umesto da ispuca loptu hteo je da doda do Fabinja, poklonio je loptu Bernardu, Silva je pronašao Sterlinga na drugoj stativi koji se poklonio za pogodak. Konačan rezultat postavio je raspoloženi Foden fenomenalnim golom u 83. minutu.

Tanjug/AP photo/Jon Super, Pool

Nemački stručnjak će morati da pravi neke promene u timu, jer je očigledno da ovo trenutno ne funkcioniše. Posebno ako se uzme u obzir da ne sme da se ugrozi neko od prva četiri mesta i plasman u Ligu šampiona naredne sezone, jer bi to tek poremetilo sve planove kluba. Na drugoj strani Gvardiola polako stavlja šampanjac na led i priprema proslavu.

Ranije danas je Totenhem rutinski savladao VBA – 2:0 (0:0). Radost za Žozea Murinja i navijače “pevaca” bio je povratak Harija Kejna na teren posle povrede ranije nego što se očekivalo.

Sa njim i bez njega su potpuno drugi tim. To se videlo kada je Kejn u 54. minutu doneo vođstvo svom timu, da bi Son četiri minuta kasnije postavio konačan rezultat.

U duelu Vulverhemptona i Lestera su mreže mirovale – 0:0.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike