Tuhelov Čelsi se ne šali: Verner, VAR, kiks i trijumf „plavaca“

07.02.2021

21:19 >> 21:31

0

Autor: N. St.

Nova pobeda tima iz Londona

Tuhelov Čelsi se ne šali: Verner, VAR, kiks i trijumf „plavaca“
Copyright Tanjug/Oli Scarff/ Pool via AP

Od kada je Tomas Tuhel zamenio Frenka Lamparda na klupi Čelsi ne zna za poraz. Na četiri utakmice pod nemačkim stručnjakom su osvojili 10 od mogućih 12 bodova.

Treći uzastopni trijumf su ostvarili na gostovanju u Šefildu. Na „Bramal lejnu“ su slavili – 1:2 (0:1).

Morali su dobro da se pomuče za trijumf protiv poslednjeplasiranog tima u ligi. Uprkos tome što su evidentno bili bolji tim, nisu uspevali da pronađu put do gola. Sve do 43. minuta kada je Verner prošao po strani, ostavio za Maunta koji gađa i pogađa dalji ugao.

Na startu drugog poluvremena kiks Ridigera, nije se razumeo sa Mendijem. Želeo je da mu vrati loptu, golman je krenuo po nju, pa je ona završila iza njegovih leđa. A, onda se dogodila jedna sporna situacija. Verner je bio sam u kontri u kaznenom prostoru, napamet je poslao loptu na stranu, tamo nije bilo njegovih saigrača, ali je golman Ramzdejl izleteo i oborio ga. Sudija Kevin Frend je odmahnuo rukom, pokazao je da je napadač bio daleko od lopte i da nema elemenata za penal. Meč je nastavljen da bi posle skoro dva minuta igre prekinuo susret, dobio je instrukcije iz VAR sobe, pogledao je celu situaciju i sam na monitoru i promenio svoju odluku. Žoržinjo je bio siguran sa „bele tačke“, a Čelsi je do kraja uspeo da preživi nekoliko dobrih napada domaćina.

Londonski tim je tako došao do petog mesta sa 39 bodova, jednim manje od četvrtoplasiranog Liverpula koji drži mesto koje vodi u Ligu šampiona. Na drugoj strani će Šefild imati tešku borbu za opstanak, „zakucani“ su na dno tabele sa 11 bodova, Barnli koji je prvi tim iznad opasne zone ima 23 poena.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike