Junajted kiksnuo, Gvardioli se smeši nova titula: VAR ponovo u glavnoj ulozi

14.02.2021

16:59 >> 17:45

0

Autor: N. St.

Remi za crvene đavole

Junajted kiksnuo, Gvardioli se smeši nova titula: VAR ponovo u glavnoj ulozi
Copyright Tanjug/Nick Potts/Pool Photo via AP

Nisu se samo navijači i igrači Vest Bromvič Albiona radovali sjajnom rezultatu ostvarenom na „Hotornsu“. Osmeh na licu su u isto vreme verovatno imali i Pep Gvardiola i fudbaleri Mančester sitija.

Razlog za to je jednostavan. Mančester junajted je kiksnuo na gostovanju – 1:1 (1:1).

Meč za Solskjerovu ekipu je počeo užasno, već u drugom minutu je Dijanj zatresao mrežu posle užasne intervencije Lindelofa. Mogao je domaći tim da duplira prednost u 28. minutu, ali je De Hea bio na pravom mestu i sprečio je pogodak. Kazna za to je stigla u završnici prvog poluvremena kada je Fernandeš ostao potpuno sam i iz voleja poravnao rezultat.

Imali su i jedni i drugi prilike u drugom poluvremenu, da bi se u 63. minutu dogodila jedna veoma sporna situacija. Slobodan udarac je izveo Bruno, Megvajer je pao posle kontakta sa Adžajiem, sudija Poson je pokazao na „belu tačku“. Stigla je signalizacija iz VAR sobe, Poson je otišao do monitora, pogledao i promenio odluku, iako se prema pregledanim snimcima vidi da je defanzivac gostiju bio u ofsajdu, ali je objašnjenje glavnog sudije bilo da nije postojao faul. Potpuna konfuzija.

Do kraja su obe ekipe imale nekoliko dobrih šansi, Megvajerovo poigravanje pred golom je moglo skupo da ga košta, mada je u nadoknadi mogao i da donese trijumf posle kornera, nije uspeo zahvaljujući majstoriji golmana Džonstona. Meč je završen bez pobednika.

Ranije danas je Vulverhempton posle preokreta savladao Sautempton – 1:2 (1:0). Domaćin je poveo prelepim golom Ingsa iz voleja u 25. minutu. “Vukovi” su  izjednačili preko Neveša koji je bio siguran sa penala u 53. da bi Neto u 66. veoma lepim golom doneo tri boda svom timu.

Siti je prvi sa 53 boda i utakmicom manje, Junajted ima 46 koliko i Lester, Liverpul ima 40, dok je VBA pretposlednji sa 13 poena.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike