KRAJ: Mbapeov ples na "Nou Kampu", Liverpul za pet minuta nokautirao Lajpcig (VIDEO)

16.02.2021

19:00 >> 22:18

0

Autor: Adam Štulić

PSŽ i redsi završili veliki posao u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona

KRAJ: Mbapeov ples na "Nou Kampu", Liverpul za pet minuta nokautirao Lajpcig (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

Pauza u Ligi šampiona je gotova, krenule su završne borbe za najznačajniji klupski trofej u Evropi.

Najveći derbi prve runde nokaut faze elitnog takmičenja igran je u Barseloni, gde je domaći tim doživeo ubedljiv poraz od PSŽ, koji je na krilima sjajnog Kilijana Mbapea u prvom meču osmine finala na stadionu “Nou Kamp” slavio 4:1.

Katalonci i “sveci” imaju burnu istoriju u poslednjih nekoliko godina, koliko zbog fudbalskih, toliko i zbog stvari van terena, a sve je kulminiralo dan pre meča kada se grupa navijača Barse okupila ispred hotela u kojem su gosti odseli kako bi vređali vlasnika PSŽ Nasera Al Kelaifija.

Ipak, zajedno sa svojim mezimcima dobili su hladan tuš i samo čudo može da ih odvede u narednu rundu takmičenja.

U senci duela na “Nou Kampu”, Lajpcig je u Budimpešti poražen od Liverpula 2:0.

Zbog toga što su nemačke vlasti zabranile ulazak u zemlju stanovnicima Engleske, fudbaleri Lajpciga nisu imali pravu prednost domaćeg terena protiv “redsa”, koji su preko Salaha i Manea surovo kaznili dve velike greške Sabicera i Mukijelea za veliku prednost pred revanš.

Pročitajte još

90′ – KRAJ

Duel u Budimpešti je završen pobedom Liverpula 2:0, ali je Kvang u bukvalno poslednjoj sekundi utakmice imao sjajnu priliku da postigne gol nade za Lajpcig. Izašao je sam pred Alisona, odlino šutirao u drugi ugao iskosa sa desne strane, ali je lopta prošla pored stative.

Duel u Barselone je završen pobedom PSŽ 4:1.

85′ – GOOOL (VIDEO)

Het trik Mbapea u Barseloni. Draksler je odlično povukao kontranapad, kada je došao na dvadesetak metara od gola proigrao je Mbapea na levoj strani, koji je veoma precizno šutirao i pogodio suprotni gornji ugao Barsinog gola.

82′ – POIGRAVANJE BEZ KAZNE

Mnogo je sreće imao Kejlor Navas u 82. minutu. Poigravao se golman PSŽ u svom petercu, u pokušaju da izbije loptu, pogodio je Grizmana u nogu, ali je lopta otišla pored stative.

75′ – LAJPCIG POKUŠAVA

Posle gola Manea, Lajpcig je krenuo na sve ili ništa. Imali su fudbaleri nemačkog kluba nekoliko veoma obećavajućih napada, ali ne i dovoljno koncentracije da ozbiljnije ugroze Alisona.

70′ – GOOOL (VIDEO)

Barsa je nokautirana na “Nou Kampu”. Paredes je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, Kin je bio usamljen na drugoj stativi i glavom je poslao loptu u mrežu nemoćnog Ter Štegena.

65′ – GOOOL (VIDEO)

PSŽ je krunisao mnogo bolju igru u nastavku meča. Florenci je dobio loptu po desnoj strani, uputio je centaršut, u peterac, Pike je u pokušaju da je izbije loše zahvatio i namestio je na nogu Mbapeu, kojem nije bilo teško da po drugi put večeras zatrese mrežu Barselone.

58′ – GOOOL (VIDEO)

Liverpul ima velikih 2:0 protiv Lajpciga, čiji su fudbaleri još jednom sami sebe savladali. Jednu dubinsku loptu, relativno laku za intervenciju, Mukijele je loše procenio, uklizavanjem je pokušao da je izbije ispred Manea, ali je promašio, pa je napadač “redsa” potpuno sam izašao pred nemoćnog Gulačija, koji je za pet minuta drugi put morao po loptu u svoju mrežu.

53′ – GOOOL (VIDEO)

Liverpul vodi protiv Lajpciga, golom Mohameda Salaha. Sabicer je napravio veliku grešku, u pokušaju da vrati loptu ka svojim defanzivcima, proigrao je Salaha, koji je u punom sprintu izašao sam pred Gulačija i rutnski je poslao pored njega u mrežu Lajpciga.

50′ – PSŽ SVE OPASNIJI

PSŽ je mnogo opasniji na otvaranju prvog poluvremena. Posle akcije Mbapea i proigravanja petom Ikardija, Kin je šutirao sa desetak metara, iskosa sa desne strane, ali je Ter Štegen uspeo da interveniše.

46′ – PROMENA

Poketino je umesto Geja, koji je imao žuti karton i nekoliko veoma opasnih startova posle dobijanja opomene, ubacio Andera Ereru. U Barseloni nije bilo promena, kao ni na meču Lajpciga i Liverpula. Mbape je imao prvi pokušaj u nastavku meča, njegov šut sa dvadesetak metara, prošao je malo pored stative. U istom minutu Nkunku je izašao pred Alisona, koji je uspeo da sačuva mrežu Liverpula.

45′ – POLUVREME

Na oba duela završena su prva poluvremena, pošto je istekao minut nadoknade vremena. Posle prvih 45 minuta Barselona i PSŽ su postigli po jedan gol, dok na mrežu Lajpciga i Liverpula mreže miruju.

43′ – OTVORILO SE U BARSELONI

Posle izjednačujućeg gola Mbapea meč na “Nou Kampu” se potpuno otvorio. Ređale su se u završnici prvog poluvremena prilike na obe strane, najbolje su propustili Grizman sa jedne, čiji je veoma dobar šut završio malo pored stative, i Mbape sa druge strane, kada je krajnjim naporom Ter Štegen uspeo da izbije loptu u korner.

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

39′ – LIVERPUL OPASNIJI

Liverpul je konkretniji rival u Budimpešti. Imali su, nominalni gosti, nekoliko veoma opasnih pokušaja, Gulači je bio na velikim iskušenjima, a u 36. minutu “redsima” je poništen gol Firmina, pošto je prethodno, prilikom proigravanja Manea, lopta napustila igralište.

32′ – GOOOL (VIDEO)

PSŽ je ekspresno izjednačio. Kurazava se proigravanjem Veratija iskupio sa skrivljeni penal pre nekoliko minuta, omaleni ofanzivac je potom lepo uposlio Mbapea, a mladi francuski napadač je potom prikazao sav talenta koji poseduje, prijemom lopte, driblingom i potom rutinskom završnicom.

28′ – GOOOL (VIDEO)

Barselona vodi od 28. minuta golom Mesija iz penala. Argentinac je bio veoma siguran, pošto je prethodno Kurazava neoprezno sapleo De Jonga.

18′ – PRILIKA ZA PSŽ

Mbape je maestralno proigrao Ikardija, argentinski napadač je šutirao pored istrčalog Ter Štegena, ali je njegov udarac sa desetak metara, malo iskosa sa leve strane, bio preslab pa je jedan defanzivac Katalonaca uspeo da zaustavi loptu koja je išla ka praznoj mreži.

14′ – PRETE BARSA I LIVERPUL

Prva prilika u Barseloni za domaćina. Pedri je odlično uposlio Grizmana u prazan prostor, ali je Francuz otišao suviše iskosa pa je Navas uspeo da odbrani njegov šut u padu, sa tri-četiri metra.

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

U istom minutu zapretio je i Liverpul. Aleksander Arnold je sjajno “izbacio” Salaha, koji je išao usamljen pred Gulačija, kojeg je, u pokušaju da ga lobuje, pogodio u rame.

5′ – STATIVA

Prvu pravu priliku propustio je Lajpcig. U 5. minutu Anhelinjo je centrirao sa leve strane, Olmo je u padu šutirao glavom, ali je pogodio stativu.

Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

1′ – POČELO JE!

Krenule su prve dve utakmice osmine finala Lige šampiona.

20.05′ – SASTAVI

BARSELONA – PSŽ

Barselona: Ter Štegen, Dest, Pike, Lengle, Alba, De Jong, Buskets, Pedri, Grizman, Mesi, Dembele.
PSŽ: Navas, Kurzava, Kimbape, Markinjos, Florenci, Gej, Paredes, Mbape, Verati, Kin, Ikardi.

LAJPCIG – LIVERPUL

Lajpcig: Gulači, Mukiele, Klosterman, Upamekano, Anhelinjo, Sabicer, Haidara, Kampl, Nkunku, Adams, Olmo.
Lverpul: Alison, Robertson, Henderson, Kabak, Aleksander Arnold, Alkantara, Vajnaldum, Džons, Mane, Salah, Firmino.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike