Porto iznenadio Juventus, Haland doneo trijumf Dortmundu: Drama, VAR, penali i protesti

17.02.2021

21:57 >> 22:01

0

Autor: N. St.

Odigrane još dve utakmice u elitnom takmičenju

Porto iznenadio Juventus, Haland doneo trijumf Dortmundu: Drama, VAR, penali i protesti
Copyright Tanjug/AP Photo/Angel Fernandez

Jedva su ljubitelji fudbala dočekali povratak Lige šampiona. S pravom. Ni nove dve utakmice u elitnom takmičenju nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Viđeno je sve, pobede, preokreti, iznenađenja, drama, VAR, protesti. Na kraju se jedni raduju drugi tuguju i verovatno će da se žale na arbitre u narednim danima.

Porto je na svom terenu iznenadio Juventus (2:1), dok je Borusija Dortmund na krilima Halanda savladala Sevilju (2:3).

Ni u najluđim snovima Porto nije mogao da zamisli ovakav početak meča. U 61. sekundi utakmice je na semaforu stajalo 1:0. Betankur i Ščešni su se poigravali u petercu, Taremi je to znao da iskoristi i da zatrese mrežu odmah.

Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Domaćin je nastavio da igra svoju igru, presing po celom terenu, na drugoj strani Juventus nije uspevao da stvori pravu šansu i da na pravi način zapreti rivalu. Pored svega toga se i kapiten Kjelini povredio, pa je od 35. minuta morao da izađe van terena, zamenio ga je Demiral. Na pauzu su otišli sa golom zaostatka (1:0).

Portugalski tim je odlučio da se trka sa vremenom, tačnije da pokaže da može još brže da postigne gol. Svega dvadesetak sekundi igre u nastavku im je bilo dovoljno za to. Još jedna loša reakcija odbrane „Stare dame“, Marega to surovo kažnjava i duplira prednost svog tima.

Bacio je Pirlo sve karte na napad uvođenjem Morate umesto Mekinija, Konsisao je na to odgovorio uvođenjem Grujića i pojačanom kontrolom na sredini terena. Juventus jeste delovao nešto ozbiljnije, mada ništa od toga nije bilo preterano opasno po gol rivala. Sve do same završnice je delovalo da Porto drži sve u svojim rukama. Onda je u 82. minutu Rabio prošao po strani, poslao pas ka Kjezi koji je pogodio dalji ugao i tako smanjio zaostatak. Veoma važan gol za Juve, posebno pošto je Danilo dobio žuti karton zbog kog neće moći da igra u revanšu.

Dramatično je bilo do samog kraja, Ronaldo je pao u kaznenom prostoru, tražio je penal, ali arbitar Del Sero nije reagovao. Čak se nije gledao ni snimak VAR-a. Kristijano je bio besan, dugo je protestovao kod sudija, bez uspeha.

Sličan početak je imao i duel u Španiji. Sevilja je došla do prednosti u sedmom minutu. Suso je pogodio. Tada su svetla pozornice prešla na Erlinga Halanda. Neverovatni napadač „milionera“ je pokazao zbog čega je jedan od najboljih napadača na svetu. Prvo je u 19. minutu asistirao Dahudu, pa je u 27. doneo prednost svom timu, a onda se novim golom u 43. minutu postarao da Borusija sa dva gola prednosti ode na odmor (1:3).

Tanjug/AP Photo/Angel Fernandez

Pokušao je Lopetegi izmenama da “probudi” svoj tim. Uveo je Gudelja umesto Rakitića, pa je onda napravio i trostruku izmenu. Izašli su Suso, El Nesiri i Gomez, ušli su De Jong, El Hadadi i Tores. Nije to dalo rezultat, dogodilo se suprotno. Belingem je mogao da postigne još jedan gol za goste, ali je Bono bio na mestu.

Koliko je trener domaćina bio očajan u želji da nađe neko rešenje se videlo i po tome što je petu promenu napravio u 72. minutu kada je uveo Oskara. Upravo je to bio pravi potez. Prvo je nekoliko minuta po ulasku u igru dobro izveo slobodan udarac, da bi u 84. minutu poslao savršen centaršut iz prekida, a De Jong je bio na pravom mestu i vratio nadu svom timu.

I u Španiji je nadoknada bila dramatična. VAR je proveravao faul u kaznenom prostoru, sudija Makiele je proverio monitor i ustanovio da nema elemenata za penal za domaći tim.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike