Ko je od "orlova" psovao Piksija 2015. godine u Elbasanu?

22.02.2021

06:39 >> 08:45

0

Kako će da izgleda prvi spisak novog selektora mogao bi da odredi i jedan događaj od pre šest godina

Ko je od "orlova" psovao Piksija 2015. godine u Elbasanu?
Copyright Profimedia

Novi selektor Dragan Stojković Piksi dobiće najviše dve nedelje da reši sve formalnosti oko ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije i da na adresu evropskih klubova pošalje pozive igračima, kandidatima za dres reprezentacije na martovskim kvalifikacionim utakmica sa Republikom Irskom (24. mart, Beograd), Portugalom (27. mart, Beograd) i Azerbejdžanom (30. mart, Baku).

Zbog tri utakmice, koje će na startu ciklusa mečeva za odlazak na SP u Kataru 2022. godine odrediti dosta toga, očekuje se da će spisak biti znatno duži nego inače kada su se pozivali igrači za samo dva meča, pa će i taj deo posla od Piksija zahtevati značajno vreme kako bi u Staru Pazovu došli oni sa najboljom formom.

Ko će biti pozvan, a ko neće, već su krenuli nagoveštaji i spekulacije mogućeg! Izvori pojedinih medija kažu da Piksi ne računa više na kapitena Aleksandra Kolarova. Njegova produžena ruka na terenu biće Dušan Tadić, što odmah otvara pitanje kako će se novi selektor postaviti taktički u važnim utakmicama i da li će mu izveštaj i iskustvo prethodnika Ljubiše Tumbakovića nešto značiti u stvaranju strategije za rivale u grupi A.

MN Press

Podsećanja radi, Tumbaković je u izveštaju za kraj svog selektorskog posla zaključio da Mitrović, Tadić i Milinković-Savić zbog istih kretnji (čitaj brzine) i načina otvaranja ne mogu da igraju zajedno, pa zato tek treba saznati od njegovog naslednika da li se slaže sa ovakvim viđenjem ekipe i da li su, možda, i dvojica u timu previše ako planira da ubrza igru “orlova”.

Nije beznačajno, iako već “bajato”, ali jedan detalj iz prošlosti, takođe, može uticati na izgled prvog Piksijevog spiska kao i svakog narednog. Događaj datira iz 2015. godine. Reprezentacija Srbije igrala je 8. oktobra te godine u Elbasanu utakmicu za spasavanje časti protiv selekcije Albanije. U tim kvalifikacijama naši momci odavno su bili izgubili svaku šansu da prođu na EP 2016 u Francuskoj, a duel sa Albancima bio je više od igre. Orlovi su tada pobedili 0:2 golovima Kolarova i Adema Ljajića, predvođeni selektorom Radovanom Ćurčićem, a u najavi tog istorijskog meča objavljena je u srpskoj štampi Piksijeva kritika igre i rezultata reprezentacije, kao i rada tadašanjeg predsednika FSS Tomislava Karadžića. Pola godine kasnije ta utakmica je opet izvađena iz fioke, ali Piksijeve.

Zar je normalno da slavimo što smo pobedili Albance u Tirani? Apsurd! Mislim da nije. Stojim i danas iza onog što sam tada rekao. Nemaju razloga da se ljute. Ali neki igrači su koristili ružne reči i psovke na moj račun. Sve je to došlo do mene i ja to znam – rekao je Piksi Stojković 4. aprila 2016. godine za Kurir.

MN Press

Ko je psovao Piksija posle pobede u Elbasanu, nikad se nije saznalo. Mnogi su se igrači u međuvremenu sa tog spiska iz 2015. godine izgubili, ali ima ih i dalje aktivnih i veoma aktuelnih. Da li će Piksi delovati kao osvetnik, moglo bi uskoro da se otkrije. Na spisku iz 2015. godine za Elbasan još je bar 12 potencijalnih kandidata za reprezentaciju, pod uslovom da nisu psovali Piksija ili da im je on to oprostio:

Pročitajte još

Golmani: Vladimir Stojković (Makabi Haifa), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Marko Dmitrović ( Alkorkon). Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Nenad Tomović (Fjorentina), Marko Petković (C. Zvezda), Stefan Mitrović (Gent), Uroš Spajić (Tuluz), Duško Tošić (Bešiktaš), Aleksandar Kolarov (Mančester siti ), Ivan Obradović (Anderleht). Sredina terena: Nemanja Matić (Čelsi), Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Olimpijakos), Nemanja Gudelj (Ajaks), Adem Ljajić (Inter), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Darko Brašanac (Partizan), Zoran Tošić (CSKA), Andrija Živković (Partizan), Dušan Tadić (Sautempton). Napad: Miralem Sulejmani (Jang bojs), Aleksandar Mitrović (Njukasl junajted) i Petar Škuletić (Lokomotiva Moskva).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike