Prokletstvo se nastavlja: Brajton ne ume da pobedi ponedeljkom, Palas iz dva šuta do dva gola

22.02.2021

22:44 >> 22:51

0

Autor: N. St.

Domaćin dominirao u svakom aspektu igre i izgubio

Prokletstvo se nastavlja: Brajton ne ume da pobedi ponedeljkom, Palas iz dva šuta do dva gola
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein, Pool

Postoje dani kada je jednostavno bolje ostati kod kuće. Možda bi fudbaleri Brajtona trebalo da odmore sledeći put kada budu igrali meč Premijer lige ponedeljkom.

Uoči duela sa Kristal Palasom je stigao jedan neverovatan podatak. Brajton nikada nije pobedio u meču Premijer lige koji se igrao ponedeljkom, na osam duela su šest puta remizirali i dva puta izgubili, lošji skor od njih ima samo Hal siti.

Prokletstvo je nastavljeno, doživeli su i treći poraz na ovaj dan – 1:2 (0:1).

Navijačima definitivno neće biti lako, posebno kada se pogleda nestvarna statistika sa ove utakmice. Domaćin je bio bolji u posedu lopte (75 naspram 25 odsto), u pokušajima ka golu (25 naspram 3), u šutevima u okvir gola (5 naspram 2), izveli su 13 kornera, gosti nijedan, imali su skoro tri puta više uspešnih dodavanja (705/244), ali su izgubili.

Ni oni sami ne znaju kako. Na drugoj strani kapiten Luka Milivojević i njegovi saigrači slave savršen učinak, pošto su iz dva šuta u gol dali dva gola. Do prednosti su došli u 28. minutu posle zaista prelepog gola Matete petom. Veltman je u 55. poravnao rezultat. U 75. je Hodžson napravio izmenu, uveo je Bentekea umesto Matete. To mu se isplatilo, korpulentni napadač je u petom minutu nadoknade doneo svom timu tri boda.

Palas je 13. sa 32 poena, Brajton ima šest manje i nalazi se na 16. mestu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike