KRAJ: Siti odradio više od pola posla protiv Borusije, desetkovani Real slavio u Bergamu (VIDEO)

24.02.2021

19:40 >> 22:02

0

Autor: Adam Štulić

Završeni prvi mečevi osmine finala Lige šampiona

KRAJ: Siti odradio više od pola posla protiv Borusije, desetkovani Real slavio u Bergamu (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Duelima u Bergamu i Budimpešti završeni su prvi mečevi osmine finala Lige šampiona.

Desetkovani Real je kao gost bio bolji od Atalante, dok je Borusija iz Menhengladbaham kao nominalni domaćin na “Puškaš areni”, poražena od Mančester sitija 2:0.

Madriđani su bez “pola tima” ostvarili veoma povoljan rezultat protiv italijanskog predstavnika, koji je od 17. minuta igrao sa igračem manje.

Zinedin Zidan na večerašnjem meču nije mogao da računa, između ostalih, na Benzemu, Serhija Ramosa, Azara, Marsela, Karvahala, a pobedu im je doneo Mendi golom u 86. minutu.

Borusija i Mančester siti su zbog već poznatih razloga svoj meč igrali na neutralnom terenu. Podsetimo, zbog problema s novim sojem virusa korona s kojim se suočavaju na Ostrvu, nemačke vlasti nisu dozvolile tamnošnjim klubovima ulazak u zemlju, zbog čega je doneta odluka da se meč odigra u Budimpešti, gde su “grđani” rutinski slavili golovima Bernanrda Silve i Gabrijela Žezusa.

90′ – KRAJ

Završeni su dueli u Bergamu i Budimpešti. Real je slavio protiv Atalante 1:0, dok je Mančester siti bio bolji od Borusije iz Dortmunda 2:0.

86′ – GOOOL (VIDEO)

Real je konačno krunisao brojčanu prednost. Mendi se namestio na dvadesetak metara i veoma preciznim udarcem zatresao mrežu Atalante.

76′ – ATALANTA MALO OFANZIVNIJA

Kako se bliži kraj meča fudbaleri Atalante pokušavaju da izađu malo više na polovinu Reala i tako olakšaju posao saigračima u defanzivi, koji su pod konstantnim pritiskom Madriđana.

65′ – GOOOL (VIDEO)

Siti vodi 2:0 posle sjajne akcije. Kanselo je sa leve strane centrirao na drugu stativu, Bernanrdo Silva je ovoga puta bio u ulozi asistenta, spustivši loptu glavom u peterac, gde se našao Žezus, koji je zatresao mrežu Borusije.

62′ – BORUSIJA BEZ ŠUTA NA GOL

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Istekao je 62. minut utakmice, a fudbaleri Borusije još nijednom nisu šutnuli ka golu Sitija. Roze pravi dvostruku promenu, Pleu i Lajnera zamenili su Tiram i Lazaro.

Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

56′ – PROMENA

Druga promena u ekipi Atalante. Murijela je zamenio Iličić. Minut kasnije prva izmena u Realu. Dijaz menja Žuniora.

48′ – MODRIĆ

Na samom startu drugog poluvremena prilika za Real. Lopta je došla do Modrića, koji je šutirao sa desetak metara. Jedan od defanzivaca Atalante uspeo je da da izblokira dovoljno da lopta prođe tik pored stative i završi u korneru.

46′ – BEZ PROMENA

Počelo je drugo poluvreme na oba duela. Treneri nisu menjali ništa u timovima u odnosu na ekipe koje su završile prvi deo igre.

45+3′ – POLUVREME

Završena su prva poluvremena na oba meča.

Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

45′ – NOVA PRILIKA ZA REAL

Toni Kros je izveo slobodan udarac sa leve strane, najviši je u skoku bio Kazemiro, šutirao je glavom, ali pravo u golmana Atalante.

40′ – MURIJEL

Zapretila je i Atalanta. Murijel se našao usamljen na 16 metara, primio je loptu, okrenuo se ka golu i šutirao, ali pored stative.

38′ – PRETI REAL

Iako imaju igrača više, fudbaleri Reala nisu ozbiljnije ugrozili Atalantu. Najbolji pokušaj imao je Isko, čiji je šut izblokiran, pa je lopta završila malo pored stative u korneru, posle kojeg je pokušao Modrić sa dvadesetak metara, ali je šutirao preko prečke.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

30′ – PRVA PROMENA

Gasperini je napravio prvu izmenu. Povređenog Zapatu je zamenio Pašalić.

29′ – GOOOL (VIDEO)

Prvi gol u večerašnjim mečevima viđen je u Budimpešti, gde je Siti krunisao bolju igru. Kanselo je uputio sjajan centaršut sa leve strane,  i “pogodio je u trepavicu” Bernarda Silvu, koji je u petercu dobro reagovao i glavom poslao loptu u mrežu rivala.

18′ – ATALANTA OSTALA SA IGRAČEM MANJE

Atalanta će više od 70 minuta igrati sa igračem manje protiv Reala, pošto je direktan crveni karton dobio Frojler, zbog prekršaja nad Mendijem, koji je bio u obećavajućoj akciji, ali deluje da je odluka prestrogo doneta.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

10′ – NAPADI

Isteklo je prvih 10 minuta na obe utakmice. Nema golova, ali se igra relativno otvoreno s obzirom da se radi o prvoj utakmici u nokaut fazi takmičenja.

1′ – POČELI MEČEVI

Počeli su mečevi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike