Siti završio posao u Budimpešti, Real jedva protiv Atalantine desetorice

24.02.2021

21:52 >> 21:58

0

Tim Pepa Gvardiole pobedio Borusiju Menhengladbah sa 2:0, dok se meč u Bergamu završio 0:0

Siti završio posao u Budimpešti, Real jedva protiv Atalantine desetorice
Copyright Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

“Građani” iz Mančestera opravdali su ulogu favorita u susretu sa Borusijom iz Menhengladbaha. Ekipa španskog stručnjaka Pepa Gvardiole pobedila je na neutralnom terenu u Budimpešti rezultatom 2:0 (1:0) zahvaljujući pogocima Bernarda Silve u 29. i Gabrijela Žezusa u 65. minutu utakmice na “Puškaš areni”. U drugom meču, u Bergamu Real Madrid je savladao domaću Atalantu golom Ferlana Mendija u 87. minutu sa 1:0.

Nemci se nisu snašli protiv presinga Sitija. Bila je to odbrana iz najboljih dana Barselone pod komandom Gvardiole sa kojom se Borusija nije znala da izbori. Tek u retkim trenucima uspevali su da prenesu loptu na protivničku stranu terena, a kada bi se to i dogodilo napad bi im bio zaustavljen pre nego što su dolazili u situaciju da upute udarac ka golu Edersona. Sve čisto, bez faula, sa samo četiri prekršaja za 90 minuta igre. Savršeno! To, međutim, nije smelo da spreči igrače Borusije da budu malo žustriji. Umesto takvog fajterskog stila oni su se odlučili da uđu u ritam protivnika, pa je poraz bio gotovo neizbežan.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Sudija Tobijas Štiler i njegove kolege iz VAR sobe odredile su tok utakmice Atalante i Real Madrida kada su u 17. minutu start Švajcarca Rema Frojlera nad Ferlanom Mendijem procenile za kaznu isključenjem, iako je bilo jasno da igrač italijanske ekipe nije bio poslednji u odbrani. Prestrogo!

Pročitajte još

U narednih 73 minuta Real je držao loptu u nogama i vešto je kontrolisao dešavanja na terenu, ali su do gola došli tek u završnici kada je Mendi zatresao mrežu na asistenciju Luke Modrića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike