Gasperini najavio trijumfalni pohod na Madrid i ljuto poručio: Ne može da sudi neko ko nikad nije igrao fudbal, uništio je utakmicu

25.02.2021

11:39

0

Autor: Adam Štulić

U Atalanti razočarani posle prvog meča osmine finala Lige šampiona

Gasperini najavio trijumfalni pohod na Madrid i ljuto poručio: Ne može da sudi neko ko nikad nije igrao fudbal, uništio je utakmicu
Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Desetkovani Real odneo je iz Bergama minimalnu prednost pred revanš meč osmine finala Lige šampiona. Madriđani su bez pola tima savladali Atalantu 1:0 golom Mendija u 86. minutu meča, a Italijani su posle meča bili besni na glavnog arbitra duela Tobijasa Štilera, koji je već u 17. minutu utakmice pokazao direktan crveni karton vezisti Atalante Remu Frojleru.

Nemački arbitar je procenio da je Frojler napravio faul kao poslednji igrač odbrane, ali ocena mnogih, pa čak i španskih sudijskih eksperata, je da je doneo prestrogu odluku i da mu niko ne bi zamerio da je Švajcarcu pokazao samo žuti karton.

– Ostaje gorčina zbog toga što nismo mogli da odigramo očekivani meč. Pored rezultata, zadovoljstvo nam je bilo što smo mogli da igramo protiv Real Madrida u Ligi šampiona – rekao je strateg Atalante Đanpjero Gasperini pre nego što se osvrnuo na detalj koji je promenio tok duela.

– Utakmica je uništena. Ne znam kakav bi rezultat bio da smo ostali 11 na 11, ali bi igra bila lepša. Možda bismo svakako izgubili, ali mi je žao jer smo želeli da pružimo sjajan meč. Dobro smo se branili, bili smo blizu da napravimo povoljan rezultat, ali ova odluka je bila fudbalsko samoubistvo.

Gasperini je istakao da neće više ništa reći jer će ga UEFA kazniti na dva meseca, ali je, ipak, morao da prokomentariše crveni karton.

– Ne možemo da imamo sudije koji nikad nisu igrali fudbal i koji ne mogu da razlikuju faul i taktiku. Ako to ne razumeju, treba da menjaju posao, jer ne morate da budete inžinjer u NASA da biste shvatili tu razliku.

Pročitajte još

Priznao je iskusni strateg da je ogorčen posle svega, ali je istakao da se njegov tim neće unapred predati.

– Idemo u Madrid sa puno samopouzdanja, da pobedimo. Ogorčeni smo, ali oporavićemo se – rekao je Gasperini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike