Neće biti lako na žrebu: Zvezda nije među nosiocima, mogući dueli sa Arsenalom, Dinamom, Napolijem, čeka se i LŠ

03.12.2020

20:11 >> 22:14

0

Autor: N. St.

Trebaće sreća...

Neće biti lako na žrebu: Zvezda nije među nosiocima, mogući dueli sa Arsenalom, Dinamom, Napolijem, čeka se i LŠ
Copyright MN Press

Uspela je Crvena zvezda da ostvari cilj. Prezimiće u Evropi i dočekaće proleće u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Kartu su “overili” remijem protiv Hofenhajma i tamo će se naći sa još 23 tima iz grupne faze i osam trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona. Dakle, 32 ekipe će biti podeljene u dve grupe na žrebu – nosioce i nenosioce.

Pročitajte još: Zvezda “overila” prolaz: Remijem do rekorda!

Timovi koji su prvi u grupnoj fazi Lige Evrope i četiri tima iz elitnog takmičenja će biti nosioci, dok će drugoplasirani u grupi LE i četiri iz LŠ biti nenosioci. Biće podeljeni u dva šešira, a na osnovu UEFA koeficijenata će biti odlučeno koja četiri tima iz Lige šampiona će među nosioce, što može da bude jako važno za crveno-bele.

Poslednje kolo Lige šampiona će rešiti sve dileme, a trenutna situacija je takva da odatle mogu da dođu Atletiko, Salcburg, Real, Inter, Šahtjor, Menhengladbah, Olimpijakos, Marselj, Ajaks, Atalanta, Lacio, Klub Briž, Lajpcig, Mančester junajted, Dinamo Kijev, Ferencvaroš. Naravno, sve će biti rešeno posle šestog kola, a jedini siguran trećeplasirani tim je trenutno Krasnodar i on će sigurnu biti među nenosiocima.

Kada je Liga Evrope u pitanju, mogući rivali Zvezde su pobednici grupa. Za sada su to Roma, Viljareal, Dinamo Zagreb i Arsenal, za to mesto u direktnom duelu boriće se Slavija Prag i Bajer Leverkuzen i Totenhem i Antverp, dok će se borba za vrh grupe voditi i između Rendžera i Benfike, Granade i PSV-a, Lestera i Brage, Lila i Milana. Najveća neizvesnost je u grupi F gde Napoli, Sosijedad i Alkmar imaju šansu za tron i prolaz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike