Predsednik Zvezde ponosan: Pogurali smo sve što je bitno za fudbal u Srbiji

03.12.2020

21:30 >> 21:32

0

Autor: Adam Štulić

Svetozar Mijailović, očekivano, zadovoljan rezultatima crveno-belih

Predsednik Zvezde ponosan: Pogurali smo sve što je bitno za fudbal u Srbiji
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde drugi put u poslednje tri sezone zimuju u Evropi.

Izabranici Dejana Stankovića su kolo pre kraja grupne faze Lige Evrope, remijem bez golova protiv Hofenhajma na stadionu “Rajko Mitić”, osigurali mesto u eliminacionoj rundi takmičenja, a prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana Svetozar Mijailović, rekao je, u razgovoru za “RTS”, da je rezultat bio očekivan.

Puni se budžet crveno-belih: Stižu milioni iz UEFA

– Crvena zvezda je zacrtala taj plan, da se plasira u jedno evropsko takmičenje. To smo ostvarili na težak način, kada nije lako da se igra fudbal – kazao je Mijailović i nastavio:

– Treba čestitati momcima koji su izneli glavni teret, našoj struci koja ih je vodila i klubu koji je sve to prepoznao i stvorio uslove da se sve to ostvari. Najbitnije je što smo pokazali karakter u ovom vremenu krize, kada fudbal zaista oštećen time što nema publike.

Predsednik srpskog šampiona podsetio je na izazove s kojima su se crveno-beli susretatli u kvalifikacionom periodu i utakmicama koje su bile biti ili ne biti.

Borjan poslao jasnu poruku, Milunović žali samo zbog jedne stvari

– Bili smo hendikepirani, jer smo kvalifikacione utakmice na našem stadionu igrali samo u prvom kolu. Sve ostalo smo igrali na strani, nismo imali pravo na revanš… Nama je to posebno bilo bitno jer smo na gostujućim terenima ostvarili plasman u grupnu fazu, a osvojili smo i 10 bodova, što je značajan uspeh.

Uspeh Zvezde značajan je za srpski fudbal u celini, ističe Mijailović.

Neće biti lako na žrebu: Zvezda nije među nosiocima, mogući dueli sa Arsenalom, Dinamom, Napolijem, čeka se i LŠ

– Tim koji je izašao protiv nas večeras je iz Bundeslige, to je neupredivo što se tiče finansija i uslova pod kojima igramo. Ono što je najvažnije u svemu, pokazali smo da srpski fudbal ima perspektivu, da smo pogurali sve ono što je bitno za fudbal u Srbiji i na taj način stvorili rejting koji će omogućiti da drugi klubovi imaju povoljnije uslove u takmičenju u Evropi. Verujem da je perspektiva pred ovim timom, koji je mlad i koji će moći da stasa na evro sceni, a to je ključ, tako se napreduje – kazao je Svetozar Mijailović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike