Liga Evrope: Rendžers i Benfika overili nokaut fazu, Rijeka "zakomplikovala život" Sosijedadu, Omonija izbacila PAOK iz Evrope

03.12.2020

22:31

0

Autor: Adam Štulić

Napoli odlučuje sam o svojoj sudbini, Roma, PSV i Granada zimuju u Evropi

Liga Evrope: Rendžers i Benfika overili nokaut fazu, Rijeka "zakomplikovala život" Sosijedadu, Omonija izbacila PAOK iz Evrope
Copyright Tanjug/Jane Barlow/PA via AP

Porazom u Nikoziji od Omonije (2:1) PAOK je kolo pre kraja grupne faze Lige Evrope ostao bez šanse da se bori za šestanestinu finala drugog po jačini evropskog takmičenja.

Kiparski šampion je poveo u Nikoziji u devetom minutu golom Kakoulisa, Colis je pola sata kasnije vratio nadu solunskom velikanu, kojem je sudbinu zapečatio Žordi Gomez pogotkom iz penala u 84. minutu.

Porazu PAOK obradovali su se Granada i PSV, koji je u Španiji slavio minimalan trijumf i tako poslednje kolo grupne faze u grupi E učinio, rezultatski, potpuno nebitnim.

Za razliku od grupe E, u grupi F će u završnoj rundi “goreti” i to najviše zahvaljujući Rijeci, koja je uspela da ostane neporažena u San Sebastijanu.

Lider Primere nije opravdao ulogu apsolutnog favorita protiv hrvatskog tima, koji je iz dva prekida dva puta dolazio do vođstva u Španiji (Velkovski 37. i Lončar 73. minut), ali je na kraju morao da uloži mnogo truda kako bi osvojio prvi bod u Ligi Evrope, posle golova Bautiste u 69. i Monreala u 79. minutu.

Neće biti lako na žrebu: Zvezda nije među nosiocima, mogući dueli sa Arsenalom, Dinamom, Napolijem, čeka se i LŠ

S obzirom da su Az Alkmar i Napoli podelili bodove (1:1 – Mertens 6, Idi 53. minut, domaći Holanđani promašili penal u 60. minutu), pred poslednje kolo sva tri tima mogu da se nadaju prolasku u narednu fazu takmičenja.

U najboljoj situaciji je Napoli, kojem će na stadionu “Dijego Maradona” biti dovoljan i bod protiv Real Sosijedada, dok će AZ u Rijeci juriti pobedu i osluškivati rezultat iz Napulja, jer bi im u slučaju pobede Gatuzovih izabranika u Hrvatskoj bio dovoljan i bod.

Roma i Arsenal su ubedljivim trijumfima na svojim stadionima osigurali mesto među najbolje 32 ekipe u Ligi Evrope, Rendžers pobedom u Glazgovu ostvario isti uspeh iako je dva puta gubio protiv Standarda, dok je goleada u Nici pripala Bajeru iz Leverkuzena (2:3).

GRUPA A
Kluz – CSKA Sofija 0:0
Roma Jang Bojs 3:1
Tabela: Roma 13, Jang Bojs 7, Kluž 5, CSKA Sofija 2

GRUPA B
Arsenal – Rapid 4:1
Molde – Dandalk 3:1
Tabela: Arsenal 15, Molde 9, Rapid 6, Dandalk 0

GRUPA C
Nica – Bajer Leverkuzen 2:3
Slavija Prag – Hapoel Ber Ševa 3:0
Tabela: Slavija Prag 12, Leverkuzen 12, Nica 3, Hapoel Ber Ševa 3

GRUPA D

Rendžers – Standard 3:2
Benfika – Leh 4:0
Tabela: Rendžers 11, Benfika 8, Leh 3, Standard 3

GRUPA E
Granda – PSV 0:1
Ominija – PAOK 2:1
Tabela: Granada 10, PSV 9, PAOK 5, Ominija 4

GRUPA F
AZ Alkmar – Napoli 1:1
Real Sosijedad – Rijeka 2:2
Tabela: Napoli 10, Real Sosijedad 8, AZ Alkmar 8, Rijeka 1

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike