Liverpulovoj agoniji nema kraja: Mitrović i Fulam odneli bodove sa „Enfilda“

07.03.2021

16:34 >> 16:43

0

Autor: N. St.

Novi poraz Klopovog tima

Liverpulovoj agoniji nema kraja: Mitrović i Fulam odneli bodove sa „Enfilda“
Copyright Tanjug/Phil Noble/Pool via AP

Agonija Liverpula se nastavlja. Ne uspeva Jirgen Klop da pronađe rešenje kako da povuče ručnu i da je zaustavi. Da stvari ne idu dobro moglo je da se vidi i danas.

Fulam je odneo sva tri boda sa „Enfilda“ što je bio osmi uzastopni poraz „crvenih“ na svom terenu koji je prošle sezone bio prava tvrđava – 0:1 (0:1).

Nemački stručnjak je pokušao izmenama da prodrma ekipu. U odbrani, ne računajući Robertsona, bili su Natanijel Filips, Ris Vilijams i Niko Vilijams, na sredini Šaćiri, Keita, Milner, u napadu Žota, na klupi su ostali Aleksander-Arnold, Fabinjo, Tijago, Mane, Firmino je izostavljen zbog povrede…

Imao je Liverpul posed, napade, gosti su strpljivo čekali svoju šansu i koristili neuigranost poslednje linije. Nekoliko puta su bili blizu da ih kazne. U tome su uspeli u 45. minutu. Salah je oklevao sa izbijanjem lopte, Lemina mu je uzeo i preciznim udarcem matirao Alisona.

Pokušavali su Redsi u nastavku da dođu do izjednačenja, najbolju priliku imao je Žota, ali je Areola maestralno intervenisao. Klop je uveo Manea, Fabinja, Arnolda, nije mu pomoglo. Parker je u 85. u igru ubacio i Aleksandra Mitrovića. Imao je srpski reprezentativac i šut ka golu i žuti karton zbog šutiranja lopte posle prekršaja.

Prema svemu prikazanom Fulam je zaslužio tri poena koja im znatno pomažu u borbi za opstanak, imaju 26 bodova, koliko i Brajton, dok Njukasl ima bod više, oba tima imaju i meč manje od Parkerovog tima. Što se Liverpula tiče, izmiče im i Liga šampiona. Imaju 43 boda, a Čelsi drži to četvrto mesto sa 47 i utakmicom manje. Ukoliko ne naprave neku veliku pobedničku seriju i ne dođu do elitnog takmičenja to bi i te kako uticalo na letnje planove i potencijalna pojačanja, kao i samu narednu sezonu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike