Partizan se širi Banjicom već 18 godina: Rad bez rešenja za trio Marković-Holender-Natho

07.03.2021

18:01

0

Crno-beli nastavili pobednički niz protiv građevinara na njihovom stadionu

Partizan se širi Banjicom već 18 godina: Rad bez rešenja za trio Marković-Holender-Natho
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana slavili su ubedljivu pobedu nad ekipom Rada rezultatom 5:0 (2:0). Golove su postigli Holender u 25, Natho u 35, Marković u 48, Suma u 66. i Stevanović u 72. minutu.

Rad nije uspeo da zaustavi pobedničku seriju crno-belih, a već je i njihova dominacija na terenu stadiona “Kralj Petar I” doživela punoletstvo. Očekivano, jer tim Aleksandra Stanojevića sada već predstavlja kaznenu ekspediciju u Superligi i samo se postavlja pitanje da li će večiti rival imati snage i kvaliteta da u narednom derbiju prekinu ovaj dugi niz trijumfa.

Domaći tim im večeras nije bio dorastao rival, jer nisu pokazali nijednog trenutka da imaju rešenje koje bi zaustavilo u naletu trio Marković-Natho-Holender. Odolevali su nekako do 25. minuta, da bi onda bili kažnjeni jer su ostavili preveliki prostor za Holendera. Mađarski reprezentativac je bio tamo odakle je po običaju delovao Asano tako da njegov udarac iskosa sa desne strane Kahriman nije mogao da zaustavi.

Tu su se već konci igre ekipe trenera Milanovića pogubili. Desetak minuta kasnije, pukla je odbrana na drugoj strani. Odatle je centrirao Marković, Holender je u sredini samo skokom povukao jednog defanzivca Rada, dovoljno da Natho ostane slobodan da šutem u mrežu završi efektno ovu lepu akciju.

MN Press

U drugom poluvremenu ista slika. Postojao je samo Partizan, a iz takvog odnosa snaga ređale su se prilike u svakom novom napadu ka golu iskusnog Kahrimana. Na 3:0 povisio je Marković u 48. minutu, pa je Stanojević odlučio da u igru uvede decu Partizana Jovića, Štulića, Lazara Pavlovića i Filipa Stevanovića, uz Sumu uvek željnog igre.

Od takvih promena domaćima nije bilo ništa lakše. Dečaci rođeni 2001. i 2002. godine zaigrali su nesebično, što je otvorilo nekoliko prilika za pogodak od čega su realizovane samo dve: Suma u 66. i Stevanović u 72. minutu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike